Gümüşhane’de kış mevsimiyle birlikte yanan soba ve kaloriferlerin etkisiyle hava kirliliği oranında artış gözlenirken, vatandaşlar gözlerini bir türlü gelmek bilmeyen doğalgaza dikti.

Konuyla ilgili bilgi veren Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Aksa Gümüşhane Bayburt Doğalgaz Dağıtım A.Ş. yetkililerinin Karayolları ile protokolü imzaladığını ve önümüzdeki günlerde hattın kent merkezine kadar getirileceğini söyledi.

Canlı, Karayolları ile firma arasında yaşanan sorun nedeniyle Bağlarbaşı mahallesine kadar gelen doğalgaz hattının bu bölgeden kent merkezine gelemediğini fakat önümüzdeki günlerde tahminen yapılacak 1 haftalık çalışma ile hattın kent merkezine ulaştırılabileceğini belirterek şehir merkezinde de birçok noktaya hattın götürüldüğünü, ring hattının çekildiğini ve birçok mahallede isteyen vatandaşların doğalgaz alabileceklerini kaydetti.
Başkan Canlı, vatandaşların doğalgazda yaşanan gecikmeden dolayı odun ve kömürünü aldığını ve bu yıl gaz alacaklarını düşünmediğini de sözlerine ekledi.

Gümüşhane’de Aksa Gümüşhane Bayburt Doğalgaz Dağıtım A.Ş. tarafından yapımına 2008 yılında başlanan doğalgaz çalışmalarında şehre ilk gaz düzenlenen törenle geçtiğimiz Eylül ayı sonlarında Bağlarbaşı mahallesinde bulunan 2.etap TOKİ, Üniversite ve TOKİ 1 konutlarına verilmişti. Firma İnönü, Karaer, Hasanbey, Karşşıyaka, Eskibağlar ve Yeni Mahalle’de şebeke çalışmalarını tamamlamıştı.