Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı İsmail Akçay, kente katı atık aktarma istasyonunun yapılmasından yana olduklarını ve en büyük isteklerinin bu olduğunu söyledi.

Akçay, Gümüşhane Belediyeler Birliği'nin, Gümüşhane'ye yaptıracağı çöp aktarma istasyonuna karşı olmadıklarını belirterek,

"Böyle bir tesisin yapılmasından da büyük bir memnuniyet duyarız. Zira, çöp ilimiz için büyük bir sorundur. Katı atık istasyonunun yapılmasından yanayız ve en büyük isteğimizde budur" dedi.

Bir sorunu çözerken yeni bir sorun yaratılmasını kabullenemeyeceğini ifade eden Akçay, şöyle devam etti:

"Üniversiteden gıda, makine ve maden mühendislerinden oluşan akademik komisyon bu konuda düzenlediği raporu bize ilettiler. Raporda, Osb'deki sanayi işletmelerinin diğer gıda sektörüne yapılan tahliller, analizler sonrası herhangi bir zarar vermeyeceği tespit edildi. Ancak, raporda, gıda üreticilerinin ve Osb'nin yapması gereken bir takım işlerin olduğu belirtildi. Osb yönetimi olarak, Sayın valimiz ve diğer müteşebbis heyetle almış olduğumuz kararla Osb'de meydana gelebilecek bütün aksaklıkların giderilmesi için çalışma başlattık ve son aşamaya geldik."

Katı atık aktarma istasyonuna il sınırlarında ihtiyaç olduğuna dikkati çeken Akçay, ancak pestil ve köme üretiminin yapıldığı organize sanayi bölgesinde bunun mümkün olamayacağını savundu.