AK Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Adnan Günnar, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 97. Yıldönümü nedeni ile mesaj yayımladı. Bugün tarihte unutulmaz bir iz bırakan 250 bini aşkın şehidin ve yüz binlerce gazinin armağan ettiği bir destanı, Çanakkale zaferinin 97. yıldönümünü büyük bir onur ve gururla kutladıklarını ifade eden Günnar şunları söyledi: "Bu tarihi destanın bir milletin bütün dünyaya karşı onurunu, şerefini, namusunu ve bağımsızlığını kanının en son damlasına kadar nasıl koruduğunu gösteren emsalsiz bir direniş ve şahlanışın destanıdır.

 

"Ya istiklal ya ölüm" diyen bir millet sadece tarihe altın harflerle yazılan bir zafer elde etmekle kalmamış bu zaferle birlikte geleceğini de kazanmıştır. Çanakkale Zaferi, Türk Milleti'nin tarihin hiçbir aşamasında bağımsızlık ve özgürlüğünden ödün vermeyeceğini bütün dünyaya göstermiş ve kendisine vurulmak istenen esaret zincirlerini parçalayıp atmıştır.

 

Aslında bu zafer vatan topraklarını ve bağımsızlığımızı korumak için şahlanan bir milletin, bağımsızlık ve egemenlik aşkının heyecan ve ibret verici destanıdır.

 

Bu destanı yazan binlerce şehidimiz, "Çanakkale Geçilmez" diyerek hem dünya, hem de Türk tarihinin akışını değiştirmiştir. Çanakkale Zaferimiz' in 97. yıldönümü dolayısıyla bizlere bu emsalsiz vatanı emanet eden başta Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarına Yüce Mevla'dan rahmet diliyorum."