AK Parti Trabzon İl Başkanı Adnan Günnar il kongresinin ardından merak edilen soruları www.61saat.com Genel Müdürü Erhan Esaspehlivan ve sitemiz yazarı Levent Ustabaşı'na cevaplandırdı. İl kongresi ile ilgili yapılan spekülasyonlar, şike süreci ve Trabzonspor, Çimento Fabrikası'nın geleceği, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile ilgili diyalogları, Akyazı ve rektörlük seçimleri ile ilgili çarpıcı açıklamalar yapan Günnar hedeflerini de açıkladı.

İl yönetimini "Ben yaptım" diyen Günnar, Faruk Kanca ve Mustafa Yanmış'ında listesinde olmasından memnuniyet duyduğunu belirterek "Partimizin çok değerli iki ismiyle birlikte çalışmak büyük bir avantaj. İkisi de tertemiz ve çalışkan insanlar. Yönetimimizdeki tüm üyelerimiz çok çalışkan ve saygın insanlar. Bu ekip Trabzon'da sürekli artan Ak Parti oylarını daha da yukarlara çıkaracaktır" dedi.

İşte bazen sinirlerin gerildiği, bazende kahkahaların havada uçuştuğu o röportaj…



KONGRE BAŞARIYLA VE CANLI

BİR ŞEKİLDE GERÇEKLEŞMİŞTİR

AK Parti Trabzon il kongresine katılımın az olduğu yönündeki eleştirilere cevap veren Günnar, "Kongrenin Cuma günü olması, gençlik şölenimizin pazar günü organize edilmesi ve tek listeyle seçime gidilmesi 7 bin 500 kişilik kapalı spor salonunun 5 bin kişi ile dolmasına sebebiyet veren faktörlerden bir tanesidir. Aynı şekilde Pelitli'de yaşanan ulaşımla ilgili sıkıntılarda buna eklenmiştir. Bütün bunları bir faktör olarak değerlendirilebilir. Bunlar ciddi etkenlerdir.  Ben kongreye katılımı az olarak değerlendirmiyorum. Bilakis canlı bir kongre idi. Bir çok delege oy verme işlemi sırasında kalabalık nedeniyle acele edip oy kullanmadı ve oy kullanma işlemi 16.30'da başladı. Bu nedenle oy kullanımı düşük oldu." dedi. "Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ile kongrede görüştük" diyen Günnar 61saat'e, "Bize, "Gençlik şölenini çok iyi hazırlayın Adnan…" dedi. Bizde gereğini yaptık. Şölende yoğunluk nedeniyle insanlar dışarda kaldı. Başbakanımız gençlik şölenii ile ilgilide bizi tebrik etti. Bende bu şölende emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Yeni yönetim olarak önceliğiniz nedir?

Bizim önceliğimiz yerel seçimlerde tüm belediyeleri, belediye meclis üyelerini, il genel meclis üyelerini, alıp, sayın Başbakanımızın ve milletimizin yüzünü güldürmektir. Başta Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve 18 ilçeyi elde etmektir. Önceliğimiz budur. Şu anda ona çalışıyoruz.


ŞİKE SORUŞTURMASI NEDENİYLE BAŞBAKANIMIZA MİNNETTARIZ

Şike soruşturması Trabzon'da AK Parti'ye zarar vermiş midir?

-AK Parti'nin adaletinden hiç kimsenin şüphesi olmasın. Şike soruşturması AK Parti'nin değil, mahkemelerin meselesidir. Biz şikeyi yapanların cezalandırılmasını cani gönülden isteyen, AK Partilileriz. Bununla ilgili gerekli yargılama işlemleri devam etmektedir. Trabzon halkı çok iyi bilmektedir ki; şikeye ceza yasasını ilk defa çıkartan AK Parti hükümetidir. Bu soruşturmada düğmeye basan AK Parti'nin çıkardığı kanundur. Bundan dolayı Trabzonspor şampiyonlar ligine katılmıştır. Şampiyonlar ligine katılmasında; Adalet ve Kalkınma Partisi'nin futbolda adaleti sağlayan şike ve teşvik yasası girişimleri yatmaktadır.  Türkiye'de AK Parti'den önceki hükümetlerin, hiçbirinin aklına getirmediği veya hiçbirinin cesaret edemeği şike meselesi AK Parti döneminde cezalandırılmıştır. Trabzonspor'un şampiyonluğunun şike oyunlarıyla elinden nasıl alınmaya çalışıldığı belli olmuş; sonuçta Trabzonspor şampiyonlar ligine katılarak, gerçek şampiyon olduğunu da ispat etmiştir. Bundan dolayı da sayın Başbakanımıza cesaretle üzerine gittiği temiz futbol anlayışından dolayı minnettarız. Dönemin Spordan Sorumlu Devlet Bakanımız Faruk Özak'ın da büyük uğraşlarıyla çıkarılan sporda şike ve teşvik ceza yasasından dolayı hükümetimize ve meclisimize de ayrıca minnettarız.

Şike ile ilgili mahkeme süreci devam etmektedir, sabırla beklemeliyiz. Şu anda sayın Başbakanımızın Trabzonspor'a yaptıklarını Fenerbahçe Kulübü Başkanı Sayın Aziz Yıldırım,  koz olarak mahkemede kullanmaya çalışmaktadır. Spora yaptığı hizmeti Trabzonspor'a kayırma gibi algılatmaya çalışmaktadırlar. Ama kulübümüz bu konuyla ilgili gereken cevabı vermişlerdir. Sayın Başbakanımız sırf Trabzon istedi diye denizin üzerine stat yapılması kararını vermiştir. Ve Akyazı'da dolgu işlemi tamamlanmak üzeredir. Kamuoyu bunu gayet iyi bilmektedir. Hizmetin değerini halkımız iyi biliyor. Biz şu anda kamu oyu yoklamalarında yüzde 55 oy oranı ile yine zirvelerdeyiz. Trabzon'da yapılan  kamuoyu araştırmalarında da durumumuz gayet iyi… Sürekli oyumuzu yükseltmekteyiz.

Trabzon Belediyesinin çalışmalarını nasıl buluyorsunuz?

ÇÖMLEKÇİ TRABZON'UN YILDIZI OLACAKTIR

Çömlekçi çok yakın bir zamanda kentesel dönüşüme uğrayacak, Trabzon için önemli bir yer haline gelip kentin yıldızı olacaktır. Sayın Belediye Başkanımız bu konuda çok güzel çalışmalar yapmaktadır. O'na AK Parti olarak şükranlarımızı sunuyoruz. Gece gündüz demeden uğraşıyor. Sadece o değil… Kanuni Bulvarı projesi de çok önemlidir. Şimdi bu projeyle Boztepe'yi tünellerle geçeceğiz. Bu noktada belediye başkanımız can siprane çalışmaktadır. Bunlar gibi Trabzon'un önünü açacak önemli projelerimizi gerçekleştirmekteyiz. Biz hükümetimiz milletvekillerimiz destekleriyle birlikte Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ve ekibini yapmış olduğu başarılı çalışmalardan dolayı önümüzdeki yerel seçimlere emin adımlarla gidiyoruz. 61 proje diye yola başladık, 80'leri geçtik. Başbakanımız Trabzon'a geldiğinde ilk Akyazı'yı sordu.  Ve diğer yatırımları da bizimle birlikte istişare etti. Akyazı durmadı durmayacak devam ediyor.

ÇİMENTO FABRİKASINI UYGUN BULMUYORUZ

Trabzon Çimento Fabrikası kalkacak mı?

Çimento Fabrikası ile ilgili kalkacağı yönünde sayın Belediye Başkanımız Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu tatmin edici açıklamalarda bulunmuştur. Süresi dolunca, sözleşmesi bitince kalkacaktır. Biz şehrin ortasında bir fabrikayı Trabzon'a yakıştırmıyor uygun bulmuyoruz.

KTÜ SEÇİMLERİ

KTÜ SEÇİMLERİNE ASLA MÜDAHALE ETMEDİK

KTÜ Rektörlük seçimlerine müdahale ediyormusunuz?

Asla! Biz hiçbir seçime müdahil olmayız. Birbirinden değerli 4 bilim insanımız bir yarış içersine girmiştir. Hepsine canı gönülden başarılar diliyorum.

YALAN DOĞRUDAN HIZLI YAYILIYOR

Yapılan eleştirilere ne diyorsunuz?

Bizim hiçbir şeye hiç kimseye bir düşmanlığımız olamaz. Elbette kişiler daha iyisi için mücadele edebilir. Yanlışlarımızı eleştirebilir. Olumlu olumsuz eleştirileri kabul ediyoruz. Fakat yalanlar üzerine kurulu dedikodular yakışıksız oluyor. Malesef Trabzon'da yalan doğrudan hızlı yayılmaktadır. Biz AK Partililer aldatan olmadığımız gibi aldanan da olmadığımızı tüm camiamızla son kongrede de göstermişizdir.

BOŞ OY KULLANANLARI BEKLİYORUM

Kongrede boş çıkan oylarla ilgili ne düşünüyorsunuz?

Saat 16.30'da seçim başladı. Delegelerin katılımı güzeldi eksik yoktu. Kullanılan boş 72 oy meselesi beni üzmedi. Fakat beni çok meraklandırdı. O isimleri çok merak ediyorum. Bunları tabi ben tespit edemiyorum. Onları daha çok kucaklamamız gerektiğini düşünüyorum. Partimiz adına kendilerinin bize ulaştırdıkları istek ve taleplerini gerçekleştirmek için uğraş vereceğiz. Kendilerini bekliyorum. Onların istek talep ve önerilerini gerçekleştirebilmek adına da partili kardeşlerimizi kucaklamak esas amacımızdır.

GELSİN ONA CEVAP VEREYİM

Yürütmenizi genel merkezinin oluşturduğu söyleniyor…

Kim söylüyor.. Gelsin ona cevap vereyim. Listemi kendim oluşturdum. Daha önce yapmış olduğum dönemdede Sayın Mustafa Yanmış ile çalışmak istediğimi söylemiştim. Arkadaşlarımızın hepsi Faruk Kanca da içerisinde, faydalıdırlar. 

Yerel Seçimlerle ilgili düşünceleriniz neler?

1,5 ay önce yaptığı bir açıklamada "Bugün seçim olsa belediye başkan adayımız Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'dur" diyen Günnar'a kamuoyundaki yerel seçim süreci tartışmalarını da sorduk. İşte Günnar'ın cevabı…

Biz kongre süreci sonrasında büyük bir değerimizi eski Milletvekilimiz Mustafa Cumur'u kaybettik. Büyük bir acı yaşadık. Allah gani gani rahmet eylesin. 3 günlük dünya. Yarına çıkıp çıkmayacağımız belli değil. 2 yıl sonra yapılacak seçimlerle ilgili şimdiden bir tahlil yapmak doğru olmaz. Fakat yukarıda da söylediğim gibi Biz hükümetimiz milletvekillerimiz destekleriyle birlikte Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ve ekibinin yapmış olduğu başarılı çalışmalardan dolayı önümüzdeki yerel seçimlere emin adımlarla gidiyoruz.