Frankfurt'ta Karadenizliler Derneği tarafından düzenlenen  Frankfurt Kadırga Yayla Şenliği gurbette Karadenizlileri bir araya getirdi.  AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora da bu şenliğe katılarak gurbette hemşehrileriyle hasret giderdi. Gurbetçiler tarafından yoğun bir ilgiyle karşılaşan Cora burada yaptığı konuşma ile her zaman gurbetçilerin yanlarında olduklarını ifade etti.

Salih Cora'nın konuşması şu şekilde:

“Sizlere memleketimizin her bir köşesinden selam getirdim. Karadeniz Bölgesi'nin her bir ilinden Trabzon'umuzun da her ilçesinden selam getirdim. Hemşehrilerinizin, dostlarınızın arkadaşlarınızın, akrabalarınızın niyazlarını getirdim.Burada Birinci kuşak gurbetçilerimizin hangi zorlukları yaşadıklarını biliyoruz. Dillerini, kültürlerini bilmedikleri yerde işçi olarak çalışırlarken şimdi hamdolsun işveren konumuna eriştiler. Almanya'da şu anda 100.000 Türk işletmesi ile 400 000 kişiye istihdam sağlanmaktadır. Kendi öz kültürlerini koruyarak bulundukları yere katkı sağlamaktadırlar. Bu bizim için gurur verici bir durumdur. Biz de hükümet olarak hiç bir zaman gurbetçilerimizi yalnız bırakmadık.Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN da  ülkelerarası yaptığı ziyaretlerde hukuki, siyasi, ekonomik meseleleri görüştükten sonra gurbetçilerimizin sorunları ile ilgilenerek gerekli girişimlerde de bulunmuştur.Özellikle Gurbetçilerimizin yurtdışından aldıkları araçlarının Türkiye'de kalma süresinin 6 aydan 2 yıla çıkarılması,Bedelli askerliğin 6000 avrodan 1000 avroya düşürülmesi,Pasaport harçlarının  100 avroya düşürülmesi,Türk Hava Yolları'ndan gurbetçi ailelere özel indirim uygulamasi sizlerin yanında yer aldığımızın göstergesidir. 

Bugün de burada kendi kültürümüzü , öz değerlerimizi ; horonuzu, kemençeyi ve birlik ve beraberliği yaşamak için çok güzel bir organizasyon gerçekleştiriliyor. Bu vesile ile bu güzel organizasyonda  başta dernek başkanı Metin Çelik kardeşime ve emeği geçen  herkese teşekkürlerimi sunuyor, böylesi etkinliklerin birlik, beraberlik ve kardeşliğimize katkı sağlamasını ümit ediyorum.  Gurbetçilerimizle aramıza mesafeler girse de gönüllerimiz birdir, dualarımız müşterektir.”