Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te, Gürcü yazar Davit Kldiyaşvili'nin kaleme aldığı Darispan'ın Çilesi adlı oyun, Türkçe, Gürcüce ve Azerice tiyatroseverlerin beğenisine sunuldu.

Gürcistan Kültür ve Anıtları Koruma Bakanlığı ve Türkiye'nin Tiflis Büyükelçiliğinin desteklediği, Yunus Emre Enstitüsü ve Haydar Aliyev Devlet Tiyatrosu ortaklığında sahnelenen oyunda Trabzon Devlet Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Necati Zengin baş rolü üstlendi.

Gürcistan Kültür ve Anıtları Koruma Bakanı Mikheil Giorgadze, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iki ülke arasındaki kültürel bağlara dikkati çekerek, çeşitli alanlarda işbirliği imkanlarının bulunduğunu söyledi.

Birçok Gürcü sanatçının, Türkiye'de sanatlarını icra ettiğini aktaran Giorgadze, "Ben düşünüyorum ki ülkelerimiz arasındaki kültürel ilişkiler mükemmel" şeklinde konuştu.

Giorgadze, Türkiye'nin Gürcistan'a birçok alanda koşulsuz destek verdiğini belirterek, "Bir Bakan olarak şunu söyleyebilirim ki nerdeyse tüm stratejik alanlarda Türkiye'nin tam ve koşulsuz desteğini hissediyoruz." ifadesini kullandı.

Tiflis Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Zekeriya Gültekin de Gürcistan'da ilk defa 3 dilde bir oyun sahnelendiğini kaydederek, 3 ülkenin de oyuncularının harika performans sergilediğini belirtti.

Gültekin ayrıca "Çok iyi düzeyde devam eden 3 ülke arasındaki ilişkiler, bu tür kültürel projelerle daha da anlam kazanıyor. Yunus Emre Enstitüsü olarak bu projelere katkı sunmaya devam edeceğiz." diye konuştu..

Darispan Çilesi, uzun yıllar Türkiye'de de çalışan ünlü Gürcü yönetmen Varlam Nikoladze tarafından yönetildi.