61SAAT HABER SERVİSİ - Gürcistan’ın Bağımsızlığının 25. Yılı Trabzon’da da çeşitli etkinliklerle kutlandı. Gürcistan Trabzon Konsolosluğu, Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve KTÜ ile FEMİN-ART işbirliğinde, Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezinde Batum Sanat Üniversitesi Orkestrası tarafından bir konser verildi.
Etkinliğin ev sahipliğini Konsolosu Avtandil Mikatsadze’nin ev sahipliğinde gerçekleşen etkinliğe Trabzon Valisi A. Celil Öz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzonspor Asbaşkanı Ahmet Çubukçu ile çeşitli kamu kurumlarının il müdürleri, STK Temsilcileri ve Trabzon’da ki yabancı ülke misyonları katıldı.
Konser öncesinde bir konuşma yapan Gürcistan Konsolosu Mikatsadze’nin sözleri uzun süre alkışlandı. İlk defa Türkçe konuşan Mikatsadze, “ilk Türkçe konuşmam olduğunu belirtmek isterim. Bugün Gürcistan bağımsızlığına kavuşmasının 25. Yıl Dönümünü kutluyor. Zorlu süreçte önemli noktaları geçmeyi başardı. Avrupa Birliği içinde yer almaya çalışıyor

Başarılarımız bizim komşumuz ve stratejik ortağımız olan Türkiye Cumhuriyeti ile yakın bağlantıda olduğunu unutmamak lazım. Türkiye, bağımsızlığımızın ilk gününden beri toprak bütünlüğümüzün ve bağımsızlığımızın aktif destekçisi olmuştur.  Bu aksam bizler Türk halkına verdiği destek, Türkiye Cumhuriyeti hükümetlerine bağımsızlığımızın 25 yılı boyunca desteklerinden ötürü şükranlarımızı sunmak teşekkür etmek isteriz

Sonuç olarak bu fırsattan faydalanarak Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Batum  Belediyesi, Batum Üniversitesi, KTÜ ve FEMİN-ART’ın destekleri olmasa bu akşam olmazdı. İyi ki varsınız sizleri çok seviyoruz” dedi.
Mikatsadze’nin konuşmasının Batum Sanat Üniversitesi Orkestrası bir konser verdi. Konserin sonrasında da FEMİN-ART’ın düzenlediği serginin açılışı yapıldı.