Emekli polis memuru İmdat Gümüş, geçen yıl Haziran ayında şoför arkadaşları Sedat Bostan ve İbrahim Kalaycı ile birlikte otobüsleGürcistan'a hareket etti. Trabzon'a gelen otobüsteki Sedat Bostan, hastası olduğunu belirtip yolda indi. Kalaycı ve Gümüş birlikteGürcistan'a geçti. İkilinin içerisinde bulunduğu otobüs Gürcistan gümrüğünde durduruldu. Yapılan aramada otobüste faturasız oto yedek parçaları ele geçirildi. Parçalardan sorumlu tutulan Gümüş polis tarafından gözaltına alındı. Yargı karşısına çıkarılan Gümüş' e 9 yıl hapis cezası ve 50 bin Lari (60 bin TL) para cezası verildi.

'BABAMA TUZAK KURULDU'
İmdat Gümüş'ün kızı Gülseren Yazıcı, yolda inen Sedat Bostan'ın, Gürcistan polisi ile anlaşarak babasına tuzak kurduğunu iddia etti ve Dışişleri Bakanlığı ile Rize'de bulunan Gürcistan Mağduru Aileleri Derneği'nden yardım istedi. Yazıcı başvuru dilekçesinde, "Babamın ele geçirilen mallarla ilgisi yok. O malları otobüse Sedat Bostan koydu. Bunu sonradan itiraf etti. Otobüs şoförü İbrahim Kalaycı serbest kaldı. Ancak olayın tek sorumlusu babam gösterildi. Babama tuzak kuruldu" ifadelerini kullandı.

'BİRAZ DAHA FAZLA ÇABA BEKLİYORUZ'
Gürcistan Mağduru Aileleri Derneği Başkanı Nuriye Kaputoğlu ise, Gürcistan'daki cezaevlerinde tutulan 53 Türk vatandaşının benzer komplo iddiaları ile gözaltına alındığını öne sürerek, ceza alan emekli polis memurunun da tuzağa düşürüldüğünü iddia etti. Kaputoğlu şöyle dedi:
"Biz ülkede tutulan Türk'lere kurulan tuzakları hep anlattık. Değişik tarihlerde benzer olaylar yaşanıyor. Şu anda Gürcistan'da 53 Türk vatandaşı cezaevlerinde. Cezaevi şartları da oldukça kötü. Türk yetkililerden buradaki Türkler için biraz daha fazla çaba bekliyoruz. Özellikle komplo iddialarının araştırılması gerekiyor."