Kapanış ve devir teslim töreninin ardından  'ISF Bayrağı' bir sonra ki olimpiyatların yapılacağı Fas'a devredildi. GYMNASİAD 2016 Trabzon müsabakalarında toplam 120 madalya alan Türkiye 1., Brezilya 2., Fransa 3. Oldu. 
Kapanış törenine Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Garnizon Komutanı Albay Okçin Akşit, ISF Başkanı Laurent Petrynka,  Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ortahisar Kaymakamı Mahmut Şirinoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Türkiye Okul Sporları Federasyon Başkanı Ömür Fatih Karakullukçu,  Türkiye Okul Sporları Federasyon Başkan Vekili Ali Faik Hacıoğlu, Spor Eğitim Dairesi Başkanı Dr. İsmail Gedikli, Trabzon İl Emniyet Müdürü Murat Köksal, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Reci ile ISF ve Federasyondan yetkiler ve şampiyonaya katılan sporcular katıldı. 

BEYAZ KAĞITLARI BARIŞ İÇİN KALDIRDILAR
40 ülkeden 4 bine yakın sporcunun yarıştığı ve yaklaşık 1 hafta süren olimpiyatların kapanış töreninde tüm dünyada meydana gelen terör saldırılarını kınamak için öğrenciler beyaz kağıtları 'Barış' için havaya kaldırıp 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu. 
 İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam eden devam eden törenlerde daha sonra  ISF GYMNASIADE 2016 Trabzon etkinlik videosu alkışlar eşliğinde. 

KARAKULLUKÇU: SPOR, SEVGİ, DOSTLUK VE BARIŞTIR
Okul Sporları Federasyonu Başkanı Ömür Fatih Karakullukçu, "Yaklaşık 1 hafta önce başladık şimdide inşallah sonuna geldik. Yaklaşık 40 ülkeden 4 bine yakın arkadaşımızla aynı güzergahı gezdik, aynı yemekten yedik, havayı soluduk. 
Tabi ki bu arada dünyada bir çok şey oldu. Biz gerçekten bulunma amacımızı gerçekleştirdiğimizi düşünüyoruz. Spor sevgidir, spor dostluktur, spor kardeşliktir. Biz de burada bunun en iyi örneğini gösterdiğimizi düşünüyorum. İnşallah bundan sonra sizi ülkemizde Trabzon'da tekrar tekrar ağırlamaktan onur duyacağız. Ben bu organizasyona emek veren emek harcayan organizasyon ekibi başta olmak üzere yakın çalışma arkadaşlarımıza ve organizasyonun her aşamasından desteğini esirgemeyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Süleyman Soylu'ya, Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç’a, Valimiz Yücel Yavuz ile Büyükşehir Belediye Başkanımız Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'na sizden bir alkış istiyorum. Tekrar katkı verenlere teşekkür ediyorum. Şimdiden güle güle diliyorum sizlere, hepinizi çok seviyoruz, Türkiye sizi çok sevdi" dedi. 

PETRYNKA: 8 GÜNÜ UNUTULMAZ KILDINIZ
ISF Başkanı Laurent Petrynka ise, "Sayın Valim, Sayın belediye başkanım, öncelikle sizlere sağladığınız bütün imkanlar için teşekkür ediyorum. Türkiye Okul Sporlarının Federasyonun başkanı, gönüllüler, sporcular ve organizasyonda emeği geçen teknik üyeler, hepiniz çok güzel görünüyorsunuz, harika görünüyorsunuz. Hepiniz varlığınızla bu 8 günü unutulmaz kıldınız. İnsanlığınız, duygularınız, karşılıklı anlayışınız ile bu GYMNASIADE'yi mükemmel hale getirdiniz. Az önce izlediğimiz 2016 filminde de gördüm ki bütün gösterdiğiniz arkadaşlık, Fair-Play yaklaşımınızdan çok mutluyum. Bunun ebediyen kalmasını istiyorum. Asla unutmayın ki birlikte çok güçlüyüz ve kazanan biziz. Bu GYMNASIADE, siz  olmadan muhteşem olmazdı. Özgüveniniz, yüzünüzde ki gülümseme altın bir madalya değerinde. Aynı zamanda delegasyon başkanları ve koçlarını ayrı teşekkür etmek istiyorum. Siz sadece onları eğitmediniz bütün organizasyon boyunca onların yanında oldunuz. Umarım evlerinize gözlerinizde ışıltılarla, gelecek için saklayacağınız unutulmaz anılarla döneceksiniz. Spor unutulmaz yolculuğunuzun bir parçası olmaya devam etsin. Spor barış ve kardeşliktir. 2018'de Fas'ta düzenlenecek organizasyona bütün gençleri davet ediyorum" diye konuştu. 

SAMSUN CAPOEİRA BİR GÖSTERİ SUNDU
Samsun Capoeira ekibinin bir gösterinin ardından konuşan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, "4 bini aşkın misafirin tarihi kültürün sanatın ve en üst düzeyde de sporun şehri olan Trabzon'da ağırlayabilmek bizim için büyük şeref büyük bir onur. Hepinize hoş geldiniz dediğimizin yanı sıra güle güle demek isterken yapabildiğimiz organizasyonda eksiği ile gediği ile sizleri misafir etmek bizim için hakikaten büyük bir onurdu. Biz Petrynka ile bütün arkadaşlarına Okul Sporların ve ISF'nin 2016 barış ve kardeşlik için yarışları Trabzon ilinde yapmak için gösterdikleri seçimden dolayı şükranlarımızı sunuyoruz. 

GÜMRÜKÇÜOĞLU: HEPİNİZİ ŞAMPİYON İLAN EDİYORUZ
Trabzon 2011 yılı Avrupa Gençlik Oyunları festivalinden sonra sizleri GYMNASıADE ile misafir etmiş oldu. O güne kadar ki tecrübeleri ile o güne kadar ki uluslararası oyunlarda ki tecrübesi ile beraber. Trabzon, tabi güzellikleri tarihin 5 bin yıllık medeniyetlerinin eserlerini ve bu güzelliklerine sanatını kültürünü edebiyatını ve sporunu bunların hepsini bir araya getiren insan sevgisi ve uygarlığın şehri olmayı temsil etmeye sizlerle birlikte devam etmiş oldu, devam edecek. İnsan sevgisi ve uygarlığın şehri olan bu şehir ve Trabzon halkı sizin tümünüzü hem takımlı olarak hem de ferdi olarak gönlümüzün şampiyonları olarak kabul edip hepinizi çok ama çok sevdiğimizi sizlerle paylaşıyor, ilan ediyoruz. Müsabakalarda gösterdiğiniz barış içinde ki yarış, sporun barış ve kardeşlik mesajını iyi oynayan kazansın Fair-Play alanında Trabzon alanında en güzel sahnelerle gösterdiğiniz için hepinizle gurur duyuyor hepinizi şampiyon ilan ediyoruz. Şöyle bir isteğimiz olacak, sizlere iyi yolculuklar dilerken bu şehri hiç unutmamanızı ailelerinizle ve bütün spor öğretilerle birlikte tekrar tekrar Trabzon'da misafir etmekten memnuniyet duyacağız. İyi yolculuklar" dedi. 

YAVUZ: HEPİNİZİ TEBRİK EDİYORUM
Trabzon Valisi Yücel Yavuz, "değerli büyükşehir belediye başkanım, Uluslararası Okul Sporları Federasyon Başkanım, Türkiye Okul Sporları Federasyon Başkanı, Trabzon yöneticileri, sevgili gençler, herkese en içten duygularımla selamlıyorum. 1 hafta boyunca burada sportmence göstermiş olduğunuz mücadeleden, arkadaşlık ilişkilerinden dolayı hepinizi tebrik ediyorum. Bu organizasyonu en iyi şekilde gerçekleşmesi için Trabzon'da ki bütün kamu görevlileri ve STK'larla elimizden gelen gayreti gösterdik. Sizler ve yöneticileriniz 1 hafta boyunca son derece uygun ve güzel ortamda bu olimpiyatın gerçekleşmesine katkı gösterdiniz. Trabzon'u, Trabzon halkını, Türkiye ve Türk insanını misafirperverliği ile neşesi ile güzellikleri ile tanıdığınıza umut ediyorum. Sporun amacı olan, sevgiyi, barışı ve mücadeleyi bunların hepsinden önemlisi arkadaşlığı en iyi şekilde gerçekleştirdiğinizi görmekten mutluluk duyduğumu ifade ediyorum. Hepinizi ve yöneticilerinizi ayrı ayrı tebrik ediyorum. Ülkenize, bizden en iyi dileklerimizi ve tekrar Türkiye'ye gelmenizi istirham ediyorum. Uluslararası federasyon başkanınızı ve Türkiye Federasyon Başkanınızı bu etkinlikte ki gayretlerinden dolayı tebrik ediyorum. Bir sonra ki etkinliğin yapılacağı Fas'ta aynı güzellikte ve başarılı şekilde gerçekleşmesini ümit ediyorum. Son olarak sayın Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın, Bakanlarımızın, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımızın, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanımızın, Spor Bakanımzın, Gençlik ve Spor Genel Müdürümüzün selamlarını iletmek istiyorum" dedi. 

ISF BAYRAĞI FAS'A DEVREDİLDİ
Konuşmaların ardından GYMNASIADE 2016 Trabzon'a katılan ülkelerin bayrak geçişi yapıldı. ISF'nin bayrağı ile başlayan geçiş, ev sahibi Türkiye'nin bayrağı ile son buldu. Bayrak geçişinin ardından , GYMNASIADE 2016 Fair-Play ödülünü Çin’in Taipei bölgesi takımı aldı. Fair Play ödülünü veren ISF Başkanı Petrynka, "Bu süreç içinde hepiniz çok eğlendiniz. Kimin Fair-Play ödülünü kazanana karar vermek oldukça zordu" dedi. 
ISF Marşının dinlenmesi ile sona eren törenlerde bir törene katılan protokol, kapanışı gerçekleştirdi. Kapanışın ardından ISF Bayrağı bir sonra ki organizasyonun düzenleneceği Fas'ın Okul Sporları Delegasyon Başkanı Samir Abaakıl’a teslim edildi.  Organizasyonun sonunda sporcularla birlikte hatıra fotoğrafı çekildi. 

Resmi sonuçların 18 Temmuz 2016 Pazartesi günü açıklanacağı ifade edildi.