Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde yaşayan Şair-Yazar Kenan Hacısalihoğlu, oldukça iddialı bir yapıt olarak nitelendirdiği ‘Babanın Oğlu’ adlı kitabıyla, bir dönemin Karadeniz’ine ışık tutmaya çalıştığını belirtti. 
Trabzon’un Akçaabat ilçesi Söğütlü beldesinde doğan ve eski adı Galanema olan köyünde gençlik yıllarını geçiren Şair-Yazar Hacısalihoğlu, o dönemler Karadeniz’de hakim olan dağ kanunlarının gizli perdesini yeni kitabıyla aralıyor. Bilge Karınca Yayınevinden çıkan ikinci kitabında, Galenama’da bir dede, bir oğul ve bir toruna ait zor ve oldukça çetin şartlarda, günümüzdeki anlamıyla tıpkı bir Teksas gibi olan Galenama’da ayakta kalma mücadelelerini anlatan Hacısalihoğlu, ikinci kitabının rekor sayıda baskıya ulaşacağından ise neredeyse emin görünüyor. Karadeniz’de büyüyen bir çok gencin silah tutkusunun yanı sıra ataerkil aile koşullarının nedenini anlattığı kitabından piyasadaki korsan yayınlar nedeniyle herhangi bir maddi beklentisinin olmadığını söyleyen Hacısalihoğlu, kitabının yayınlanmasıyla birlikte bazı film yapımcılarının kitaptaki konuyu beğendiklerini söyledi.
Şair-Yazar Hacısalihoğlu, eserinin yakın gelecekte bir dizi film olarak TV ekranından yayınlanma ihtimalinin olmasının ise kendisi için çok büyük bir mutluluk kaynağı olduğunu vurguluyor.