Trabzonspor’un eski başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu yine demokrasi mitinginde konuştu.  Darbe girişimcilerini münafık olarak nitelendiren Hacıosmanoğlu, darbe girişiminin atlatılmasında büyük rol oynayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan övgü dolu sözlerle bahsetti. İşte konuşmalarının tam metni:

''Geceniz mübarek, geleceğiniz aydınlık olsun. Bundan bir hafta önce ve bir gün cuma akşamı, yeni hareketlenme başlamıştı Beylerbeyi'nde
Ben de bilgi almak üzere değerli bir kardeşimi aradım. Bu darbeye benzemiyor nedir diye bir sordum, o da bunlar çete herkesi arayalım ve herkese söyleyelim hiç kimse korkmasın, ecelimiz bizi korur herkes sokakları çıksın dedi ve biz de herkesi aradık. Ama bu çetenin üyeleri şunu anlamadı, bizim kadere iman etmiş bir toplum olduğumuzu anlayamadılar. Çünkü münafıklar, kadere iman etmeyi anlayamazlar.
Allah razı olsun hepinizden, tabii sokaklara kim için döküldük. Bizim hakikaten ben yakın dostluk kurduğum için kendimi şanslı hissediyorum, böyle bir mübarek insanla... Bir çağrısıyla hepimiz sokaklara döküldük. İnsanlar hedeflerine gidebilmek için, onları hedeflerine koşturan nedenler vardır. Bunların en önemlisi anne baba duası almaktır, sonra mazlumların duasını almak. Bizim liderimiz sadece bizim milletin değil, dünyadaki mazlumların duasını aldı. Sonra Allah dostlarının da duasını almak... Bizim liderimiz bunu da aldı. Yetmedi ben 50 yaşındayım, benden daha büyükleriniz de vardır aramızda. Cumhuriyet tarihinde çok badireler atlattı bu millet, ama ben hatırlamıyorum. Bizler de ferd olarak dua ederken camilerde imamlarımız da dua ederken, duanın peşine şunu söylerdiler. Ya rabbim dualarımızı Kabe’de Medine-i Münevvere'de edilen dualardan kabul eyle diye. Cenab-ı Allah öyle bir lider vermiş bize ki kendini Hakk'a teslim etmiş, halkına ve bütün İslam alemine hizmete adamış.
Ona neyi nasip etti biliyor musunuz? Benim tüylerim diken diken oldu Kâbe’den ve Kâbe’yi bekleyen bu mübarek imamlardan ilk sefer Cumhuriyet tarihinde ‘’Türkiye, Türkiye’’ diye dua sesleri duydum. Bunu Cenab-ı Allah cumhurbaşkanımıza ve onun vesilesiyle bu millete nasip etti. Onun için bizi ecelimiz korur, Hz. Hamza’nın sözünü unutmayalım “Gözümüzün gördüğü hiçbir şeyden korkmayalım…”. Bakın öyle bir liderimiz var ki belki de dünya ondan dolayı korkmuyor. Kendini süper güç sanan, dünyayı kirli ilişkileriyle kirleten ABD’nin hatırlarsınız 11 Eylül’de binalarına uçaklar girmişti, o zaman onların o güçlü süper devletin liderine ne yaptılar biliyor musunuz? Başkanını uçağına bindirdiler, başkanı başkan yardımcısını da aynı uçağa 40 bin feet’in üzerine çıkardılar ve 8 saat havada kaldılar. Bombalar patlamıştı, kendi topraklarında duramadı ama bizim liderimiz ne yaptı? Dalaman’da yola çıktı F16’ların helikopterlerin taradığı Atatürk havalimanına indi. Bizim böyle bir liderimiz var. Neden?  Hakka teslim olmuş kendini halkına hizmete adamış bir insan böyle bir iman etmiş ‘Milletim beni korur’ düşüncesiyle indi. Bu sadece imanı olan insanlarda olur onun için hiçbir şeyden korkmuyorum. Güzel insanlar bizi korur zafer bizim olacak. Cenab-ı Allah buyuruyor ki “ Müslümanlık dünyaya bir kez daha hüküm sürecek İslamiyet’te torunu olduğumuz Osmanlı çok büyük hizmetler etti. Cenab-ı Allah inşallah bunun ateşini bu topraklarda yakmayı Cumhurbaşkan’ımıza nasip etsin ve buradan hâkimiyetinin yolu açılsın, bunu hep beraber yaşayalım hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.''