Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Başvuru süresi 1 Aralık 2014 Pazartesi sonu erecek olan torba yasa hakkında yazılı olarak yaptığı açıklamada herkesin dikkatini çekerek torba yasadan yararlanılmasını, bu fırsatın kaçırılmamasını istedi.

Birçok kesimi ilgilendiren torba yasa ile getirilen yapılandırma fırsatından yararlanmak için çok az bir süre kaldığına dikkat çeken Hacısalihoğlu, “Torba yasa olarak kamuoyunda bilinen 6552 sayılı kanun için son başvuru süresi 1 Aralık 2014 pazartesi günü doluyor.   Bu kanunla birlikte her türlü vergi, resim, harç ile bazı idari para cezalarına ait borçlar ve bunlara ilişkin ceza ve gecikme faizlerine yapılandırma ve indirim hakkı tanınmıştı. “dedi.

Hacısalihoğlu, aynı kanun kapsamında Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası üyelerinin borçlarına ilişkin ceza ve gecikme faizlerine yapılandırma ve indirim hakkı tanındığına dikkat çekerek borçlu üyelerin bu fırsattan da yararlanmasının faydalı olacağını vurguladı. Gelirler İdaresi Başkanlığı web sayfası üzerinde Kanunun uygulaması ve açıklamaları ile ilgili tüm bilgilerin, tebliğlerin yer aldığını ve ayrıntıların aşağıdaki link üzerinden takip edilebileceğini söyledi.

http://www.gib.gov.tr/fileadmin/mevzuatek/6552/index.html