Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından devletin güvenlik yönündeki çalışmalarının sürdüğünü belirterek, “İş dünyası olarak bizler de kayıp olan zamanı kurtarmak adına daha fazla çalışmak zorundayız” dedi.

TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından döviz kurlarındaki oynamaların yavaş yavaş stabil hale gelmeye başladığını belirterek, “Sayın Cumhurbaşkanımız ekonomiyi rahatlatacak açıklamalar yaptı. Bu tür açıklamalar önemli çünkü OHAL yasası, özellikle güvenlikle ilgili maddeleri kapsıyor. Ekonomik konuların OHAL yasasının dışında kalmasından dolayı, geleceğe dönük olarak Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın yaptığı konuşmalar piyasalara güzel bir moral vermiştir. Bundan sonra da benzer çıkışları bekliyoruz. İşadamlarımızın morali ne kadar yüksek olursa yapacakları ticari faaliyetlerin de o kadar başarılı olacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
OHAL durumunun kısa süre içinde tamamlanacağına inandığını da belirten M. Suat Hacısalihoğlu, “Devletimizin güvenlik çalışmaları elbette bundan sonra da devam edecektir. Bu süreçte iş camiasının üzerine düşen konular da var. Bizim yolumuz belli. Siyasiler kendi çalışmalarını bir taraftan sürdürürken, ekonomiyle ilgili olan bizler gereğini yapmak ve daha fazla çalışmak zorundayız. Kayıp olan zamanımızı kurtarmak adına daha fazla çalışmak zorundayız” şeklinde konuştu.

“Uçaklar hala dolu geliyor”

Başkan Hacısalihoğlu, İstanbul’daki terör saldırısı ve 15 Temmuz darbe girişiminin ardından özellikle turizmin sekteye uğraması endişesi taşıdıklarını ancak özellikle Körfez ülkelerinden turist akışının devam ettiğini söyledi. Hacısalihoğlu, “Körfez ülkesi vatandaşları gelmeye devam ediyorlar. Şehrimize güven olduğunu, şehrimizde terör olmadığını, Trabzon’un güvenli ve yaşanabilir bir şehir olduğunu ortaya koyduk. Uçaklar hala dolu geliyor. Bu bakımdan hiçbir ülkede bunu göremezsiniz. Stabil olmayan bir turizm ortamında bir turistin gelmesi hiçbir zaman görülmüş değildir. Özellikle Ağustos ayında sayının artarak devam edeceğini ve ileri seviyeye gideceğini düşünebiliriz. Özellikle turizm sektörüyle toplantılar yapıyoruz. Geleceğe dönük çalışmaları sürdürüyoruz. Bu arada sadece Körfez ülkelerinden gelenlere değil Batılı turistlere de önem vermeliyiz” diye konuştu.
“Yatırımcılardan olumsuz haber gelmedi”

Gelişmelerin ardından sanayi yatırımları konusunda belki kısa süre için insanlarda bir umutsuzluk ve cayma düşüncesi doğmuş olabileceğini ancak bu durumun hemen olumluya döndüğünü de vurgulayan Hacısalihoğlu, şunları söyledi:

“Yerli yatırımcılardan bize olumsuz haber gelmedi. Yabancı yatırımcılar konusunda da takip ettiğimiz projeler vardı. Bugüne kadar bunlarla ilgili de olumsuz hiçbir haber almadık.
Aksine çalışmalar devam ediyor. Bu durum bize geleceğe dönük güzel bir moral aşılaması yaptı. Bundan sonra hep birlikte bu çalışmaları sürdürdüğümüz takdirde ekonomiye üzerimize düşen katkıyı sağlamış oluruz.”
“Kanunlar iş dünyasına nefes aldıracak”
Hacısalihoğlu, hükümet tarafından çıkarılması beklenen kanunların Meclis Bütçe Komisyonu’ndan geçmeye devam ettiğini de belirterek, “Önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanımız tarafından da parça parça imzalanacak. Birinci derecede iş camiasını ilgilendiren kanun maddeleri var. Bunların iş dünyasına bir nefes aldıracağını düşünüyoruz” dedi.