Düğün,nişan ve toplantılar için de son zamanlarda tercih edilmeye başlanan mekanın en önemli özelliğini hiç kuşkusuz iskelesi sayesinde evlenecek çiftlerin deniz yoluyla sahneye gelmesi oluşturuyor. Yine okullar da mezuniyet törenlerini kutlamak için bu nezih mekanı tercih ediyorlar. Açık ve kapalı alanının yanı sıra muhteşem kumsalıyla görülmeye değer mekanda bu hafta sonu iki ayrı etkinlik düzenlenecek. 
Trabzon sahnelerinin sempatik isimlerinden İbrahim Sevim ve son zamanlarda adından sıkça söz ettiren kemençe sanatçısı Ekin Uzunlar Rota Restaurant’ta hayranlarıyla buluşacak. 
Cuma ve Cumartesi akşamları iki önemli sanatçıyı Trabzonlular’la buluşturacak olan Rota Restaurant işletmecisi Zeynep Baş Cuma akşamı tüm Trabzon’un da yakından tanıdığı bir isim olan İbrahim Sevim’in sahne alacağını belirterek “ Tüm Trabzonluları etkinliğimize bekliyoruz. Mekanımız alkolsüzdür. İnsanlar alkol almadan da aileleriyle baş başa vakit geçirip rahatça eğlenebilirler. Cumartesi akşamı da kemençe üstadı Ekin Uzunlar aramızda olacak. Özellikle bazı dizi ve sinema filmlerinde yaptığı müziklerle adını duyuran sanatçımızı bu kez de sahnede çalıp söylerken izleyeceğiz” dedi.