Trabzon'un Maçka ilçesinde geçtiğimiz günlerde PKK'nın yaptığı saldırı sonucunda şehit olan Eren Bülbül ve Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik olayının ardından tüm ülkenin gözü Trabzon'da çevrilmişti. Bu hain saldırı ve sonrasındaki gelişmeler hakkında her geçen gün farklı iddialar gündeme geliyor. Son olarak Yeniçağ Gazetesi yazarlarından Ahmet Takan, bugünkü yazısında şok bir iddiada bulundu. Eren Bülbül'ü şehit eden hainlerin geçtiğimiz yıl Artvin'de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna silahlı saldırı düzenleyen teröristler olduğunu belirten Ahmet Takan şimdi PKK'nın Trabzon'da daha çok ses getirecek bir saldırıya imza atacağı iddiasında bulundu. İlgili yazıda yer alan bilgiye göre PKK'nın hedefi Trabzon'da siyasilere ve mülki idare amirlerine suikast düzenlemek.

İşte Ahmet Takan'ın yazısındaki o bölüm:

"Karadeniz'in dağlarında PKK'lı teröristler hâlâ cirit atıyor!.. Maçka'da Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik ile 15 yaşındaki Eren Bülbül'ü hain saldırı sonucu şehit verdik. Olayın ardından başlatılan operasyonlar devam ediyor. Kahpelerin yakalanması için bölgeye özel timler gönderildi. Coğrafi şartlar çok çetin. Operasyonlardan henüz bir sonuç alınmış değil. Dün bölgedeki sağlam güvenlik ve istihbarat kaynaklarından çok önemli bir bilgiye ulaştım. Şöyle:

"Yapılan operasyonlar ile birlikte yoğunlaştırılan istihbarat çalışmalarında. Maçka eylemini gerçekleştiren teröristlerin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na geçen yıl suikast girişiminde bulunan 3-5 kişilik ekipten olduğu tespit edildi."

Kaynaklarımdan biraz daha açıklık istedim. Şöyle ifade ettiler:

"Kılıçdaroğlu'na suikast girişiminde bulunan ekip maalesef Artvin'den Trabzon'a geçiş yapmış. Trabzon'da bulunan hainlerle bir şekilde birleşmişler. Maçka'daki eylemi de birlikte gerçekleştirmişler. Bölgede çok ses getirecek daha büyük bir eylem hazırlığı içinde olduklarını tespit ettik. Siyasilere ve mülki idare amirlerine suikast gibi...""