TSK'dan yapılan açıklamada şöyle denildi:
"02 Eylül 2015 tarihinde saat 07.05'de Hakkâri / Şemdinli–Tekeli yolunda yol araması yapan unsurlarımızı himaye etmek maksadıyla operasyon icra eden birliklerimize, Bölücü Terör Örgütü mensubu bir grup terörist tarafından uzun namlulu silahlar ile saldırıda bulunulmuştur.
Birliklerimiz derhal saldırıya karşılık vermiş, ancak çıkan çatışmada Kahraman bir silah arkadaşımız şehit olmuş, Kahraman iki silah arkadaşımız ise hayati tehlikeleri olmayacak şekilde yaralanmıştır. Yaralılar, derhal helikopter ile hastaneye tahliye edilmişlerdir.
Bölgeye iki adet F-16 uçağı sevk edilmiş olup, Bölücü Terör Örgütüne ait Doçka mevziileri imha edilmiştir. Teröristlerin etkisiz hale getirilmesi maksadıyla, taarruz helikopter kolu, insansız hava aracı ve takviye birlikler ile operasyonlara devam edilmektedir.
Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur saldırıda hayatını kaybeden Kahraman şehidimize Allah'tan rahmet, değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan Kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar temenni ediyoruz."

DEV OPERASYON
Hakkari merkezi ve Çukurca ilçesinde gece geç saatlerde yaşanan çatışmaların ardından sabaha karşı güvenlik güçleri operasyon başlattı. Dün akşam saatlerinde Hakkari'nin Biçer ile Bağlar mahallelerinde çıkan olaylarda zaman zaman silah sesleri yükseldi. Biçer mahallesinde yola barikat kuran göstericilere polis gaz bombası ile müdahale ederken, kalabalık molotofkokteyli, taş ve havai fişeklerle karşılık verdi.

ŞEHİR MERKEZİ SİLAH SESLERİYLE YANKILANDI
Göstericilerin arasından polise ateş açılması üzerine karşılık verildi, şehir merkezi silah sesleriyle yankılandı. Bağlar mahallesinde yola barikat kuran göstericilere zırhlı araçlarla müdahale edildi. Daha sonra polise ateş açılması üzerine poliste silahla karşılık verdi.

ŞİDDETLİ PATLAMA SESİ SONRASI ELEKTRİKLER KESİLDİ
Hakkari'nin Dağgöl mahallesi yakınlarında gece saatlerinde büyük bir patlama sesi duyuldu. Patlamanın şiddeti ile birlikte mahallede elektrikler kesildi.

ÇUKURCA'DA GÜVENLİK GÜÇLERİNE EŞ ZAMANLI SALDIRI
Hakkari'nin Çukurca Kaymakamlığı, İlçe Jandarma ve Komando Tabur Komutanlığı'na da eş zamanlı saldırı düzenlendi. Güvenlik güçleri, PKK'lıların saldırısına anında karşılık verdi. Silah sesleri ile yankılanan ilçede can kaybı ve yaralanan olmazken, çatışma ilçede korku ve paniğe neden oldu.
Hakkari'nin Biçer ve Bağlar mahalleleri ile Çukurca'da yaşanan olayların ardından sabah saatlerinde operasyon başlatıldı.

ŞEMDİNLİ'DE İŞ MAKİNELERİ ATEŞE VERİLDİ, KÖPRÜ HAVAYA UÇURULDU
Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde bir firmanın üç iş makinesi ateşe verildi, Yaylapınar köprüsü havaya uçuruldu.
Şemdinli'nin Yaylapınar bölgesinde İl Özel İdaresi tarafından ihale verilen yedi köy yolunun yapım çalışmasını sürdüren müteahhit firma sahibi A.K.'ye ait yol yapım şantiyesi, PKK'lılar tarafından ikinci defa basıldı. Bir süre önce şantiyeyi basan teröristler iki bekçiyi etkisiz hale getirerek 5 iş makinesini ateşe verip bölgeden uzaklaşmışlardı. Dün akşam yine yol yapım şantiyesini basan PKK'lılar, bekçiyi etkisiz hale getirerek 3 iş makinesini ateşe verdi. İkinci defa saldırıya uğrayan şantiyede yakılan ağır tonajlı iş makinesi sayısı sekize yükseldi. Yedi köyün ulaşımını sağlayan Yaylapınar köprüsünü patlayıcı yerleştirerek havaya uçuran PKK'lılar, daha sonra bölgeden ayrıldı. Güvenlik güçleri tarafından bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.