61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzonspor Yönetim Kurulu tarafından düzenlenen Genişletilmiş İstişare Toplantısına katılan Cumhuriyet Halk Partisi  (CHP) Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, burada dikkat çeken bir öneri sundu. Trabzonspor'un yaptığı bu toplantının siyasetin dışında bir konu olduğuna dikkat çeken Pekşen, "Siyasetin dışında bir konu. Trabzonlu olarak Trabzonsporlu olarak hepimizin destek vermesi gerekir. Trabzonspor dünyanın her yerinde kabul edilmiş kendini kanıtlamış önemli büyük bir marka. Bizim bu düşmüş olduğu sorunları görmemek gibi bir lüksümüz yok. burada siyaseti bir kenara bırakıp Trabzonspor'un bütün değerlerinin Trabzonspor'a sahip çıkması herkes elinden gelen ne geliyorsa neleri başarabileceği her neyse onları ortaya koyması gerekir. Bende Trabzonspor ile ilgili böyle bir çalışmanın içinde seve seve bana verilecek görev her neyse top toplamak dahi o görevlerin hepsine varım. Yeter ki Trabzonspor'u bir adım daha yukarı taşıyalım. Bizim gururumuz olmaya devam etsin.." diye konuştu.

TOKİ, DİĞER İLLERDE NE YAPTIYSA TRABZON'DA DA ONU YAPSIN
Pekşen, konuşmasına Akyazı Stadı ile ilgili devam ederek, "Trabzonspor siyasetin üstünde... Bu meşhur stadımız 2007 yılından sonra her iki yılda bir bitiyordu. Gelecek sezona inşallah dedi. Sayın Bakan...  Haziran'da bu stat bitmezse Türkiye ayağa kalkar. Bu stat bitecek. Ankara metrosunda 3 milyar dolar veriyorsan, Konya'da şehir içinde raylı sisteme 2 milyar dolar veriyorsan Bursa'da ki alt yapıya 5 milyar dolar veriyorsan Trabzon niye üvey evlat. Niye istemeyi bilmiyoruz. Haziran'da o stat bitmediği anda parlamentoda her yerde bunu bangır bangır söyleyeceğim. Trabzonspor bu ülkenin en büyük idolüdür..." diye konuştu.
Avni Aker'in önemine değinen Pekşen, " TOKİ Avni Aker'i alıyor bize stat yapıyor. Konya'da, Antalya'da, Mersin'de bir yeri alarak stat yapmadı. O halde Trabzon'da bir yeri alarak niye stat yapıyor. TOKİ'nin bu standart dışı uygulamasını standartlara çekeceğiz. Diğer yerlerde ne yaptıysa bunu da yapacak.

MEHMET ALİ YILMAZ TESİSLERİ KAMULAŞTIRILSIN
Trabzonspor'un şuan ki olduğu yeri Mehmet Ali Yılmaz Tesislerini onlara satalım. Nasılsa Havaalanın genişleme sorunu var. Bizim o sahalarımızın olduğu yeri gelsinler kamulaştırsınlar. Onun karşılığında bir para ödesinler bize Avni Aker ve Yavuz Selim Stadını bize versinler. Biz orayı alalım gerekirse ticari yatırımlar yaparız. O kulübün orada yapacağı antrenmanlarda kentin insanı gelip izlesin. En azından ekonomik olarak kentin Trabzonspor'a katkısı olsun. Hazır Havaalanı genişleyecek Genişlemek için yer arıyorlar. Trabzonspor'un olduğu yeri kamulaştırsınlar.

YATIRIM TEKLİFİNİ BEN VERİRİM... ONLAR ARKASINDA DURSUN
 Bununla ilgili yatırım plan teklifi mi verilecek. Söz ben vereceğim. Eğer onlar arkasında duracaksa ben vereceğim. Hayır biz verelim diyorlar. Siz de muhalefet olarak arkasında durun diyorlar. Ona da söz. Versinler ben duracağım arkasında. Hazineden işinin takip edilmesini onu da ben yapacağım. Trabzonspor adına evrak kırtasiye de takip etmek dahil her göreve talibim. Yeter ki bu kulübümüz bir adım ileri gitsin.
Sahilde hala yapılmış devam etmiş stadın diğer kentlerde olduğu gibi tapusunun mülkiyetinin Trabzonspor'a devredilmesi gerekir. Bu stat mutlaka haziran ayında açılmalı. Öyle önümüzde ki sezona yetiştireceğiz diye demesinler" dedi.