CHP Trabzon 1. Sıra Milletvekili Adayı Avukat Haluk Pekşen, seçim çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Sabahın erken saatlerinde pazarcı esnafı ve vatandaşlarla bir araya gelerek projelerini anlatıp, sorunları dinleyen Pekşen, Trabzon'u yeniden marka bir şehir haline getirmek için destek istedi. Avukat Haluk Pekşen, Guatemala'da Dünya Şampiyonu olan Erdoğdu Anadolu Lisesi'ne giderek, okul müdürü Ali Turan ve takımın antrenörü Adem Cebeci'ye tebrik etti.

Pekşen, Türkiye'de final oynama kültürünün gelişmediğini belirterek, Erdoğdu Anadolu Lisesi'nin bu manada önemli bir başarıya imza attığını söyledi. Pekşen, "Bir sporcunun final oynaması ayrı hazırlanmışlık, ayrı bir meziyet. Türkiye'de bir çok takım futbolda olsun, basketbolda olsun final oynadı ama kaybettiler. Temel sonra final oynama kültürü. Özgüven, kompleksi atabilme, karşınızdaki rakibi büyütmemek, aynı koşullarda ve aynı yeterlilikte ortaya koyabilmek önemli. Eşitler arasında yarışmayı sporcuya entegre ettiğinizde finali oynuyorsunuz o manada şampiyon takımı kutluyorum bu manada Türkiye'de ilk oldu. Biz hava alanına gelmedik. Çünkü sizlerin başarısından siyasal bir çıkar sağlamayı erdemlik olarak görmüyoruz. O başarı bu halkın, okulun ve öğrencilerin başarısıdır. Teknik heyetin başarısıdır" dedi.

Pekşen, Erdoğdu Anadolu Lisesi ziyaretinde şampiyon takıma ödül olarak 1 haftalığına tatile gönderme önerisinde de bulundu.