CHP Trabzon Milletvekili adayı Av. Haluk Pekşen, AK Parti 1 sıra adayı Süleyman Soylu’nun, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan Trabzon’a gelecek ve Trabzon’a büyük müjdesi olacak” şeklindeki açıklaması üzerine Soylu’yu köşeye sıkıştıracak ve kamuoyunun dikkatini toplayacak çok önemli bir soru sordu.

CHP 1. sıra adayı Av. Haluk Pekşen, “Sayın Süleyman Soylu, ‘Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın Trabzon’a geleceğini ve büyük bir müjdesi olduğunu söyledi. Şimdi ben de buradan Sayın Soylu’ya soruyorum, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Trabzon’a büyük müjdesi olacakmış. Nedir o müjde? Yoksa Trabzonspor’un şike ile çalınan ve bugüne kadar görülen tüm mahkemelerde de tespit edilerek cezaya çarptırılan tüm mahkemelerde cezaya çarptırılan 2010–2011 Trabzonspor şampiyonluk kupasını da beraberinde mi Trabzon’a getirecek. Ben buradan kendisisine bu soruyu ivedilikle soruyorum ve kamuoyunu bu konuda bilgilendirmesini bekliyorum” dedi. 

CHP adayı Pekşen’in esnafın sorunları ve çözüm önerileri konusunda yaptığı detaylı açıklamalardan sonra söze girerek, şunları söyledi:

“Sayın vekilim, bunca yıldır esnafın içinde ve sorunlarıyla boğuşan bir esnaf odaları başkanı olarak, ilk defa bu kadar esnafın sorunlarını bilen bir milletvekili adayına rastladım. Sizi esnafa bu kadar duyarlı bir milletvekili adayı olduğunuz için kutluyorum” dedi.

Haluk Pekşen’in bu detaylı sunumundan sonra söze giren Esnaf Odaları Başkanı Metin Kara, “Vallahi size ne demeliyim. Siz teveccüh gösterdiniz, randevu aldınız ve biz esnafların sorunlarını dinlemek için buraya kadar geldiniz. Çok teşekkür ederim. Ancak öyle açıklamalarda bulundunuz ki, bize esnafın sorunları hakkında söz bırakmadınız. Size bu duyarlılığınızdan dolayı teşekkür ederim.

Esnaf Odaları Başkanı Metin Kara "Trabzon’da 25 odanın bağlı bulunduğu 27 bin esnafı temsil ettiklerini belirterek, Esnaf Trabzon’da çok zor durumda. Burada AVM’ler ve büyük marka mağazalar esnafın belini bükerken bir de başımıza Yenimahalle sahil şeridinde ‘ucuz ürün fuarı’ açıldığını belirterek, “Esnafımız bundan da çok ama çok muzdarip. Trabzon’da değil 4-5 bin metrekare alan, 100-200 metrekare alanda açılan ucuz eşya fuarlarına tahammülü olmadığını belirterek, “Bu konu bizim esnafımızı son derece etkiliyor. Bunu açarken de yardım amaçlı açtıklarını belirtiyorlar. 10 gün kalacağız diyorlar ama 3–5 ayda oradan çıkacaklarını sanmıyorum. Buna esnafımızın çok büyük oranda tepkisi var” dedi.

CHP Milletvekili adayı Av. Haluk Pekşen de, bunu belirtmelerinin iyi olduğunu, yarın yapacağım basın açıklamasında bunun hesabını soracağını söyledi.