CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, seçim çalışmalarını Trabzon'da tüm hızıyla sürdüren CHP Trabzon 1. sıra milletvekili adayı Avukat Haluk Pekşen'e destek vermek için Trabzon'a geldi. Sabah saatlerinde Trabzon havaalanında Pekşen ve partililerce karşılanan İnce, daha sonra Haluk Pekşen ile birlikte Trabzon'un Maçka ve Akçaabat ilçelerinde coşkulu kalabalık karşısında miting yaptılar. Mitinglere CHP Trabzon milletvekili adayları Ali Türen Öztürk, Ahmet Kaya, Murat Özçilingir, Yavuz Karan ve Mustafa Aydın da katıldı.

 CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Türkiye'de yaşayan 77 Milyon insanın kendilerine kaynak nerede diye hesap  sorabileceklerini ancak Ak Parti'nin soramayacağını belirterek,  "13 yıldır milletvekiliyim en sert konuşmalarıda yaptım. Haluk Pekşen benim Avukatım, yaptığım sert konuşmalardan dolayı birçok kez beni mahkemelerde savundu. Ben ona güveniyorum. Ama  Ak Parti 1. sıra adayı Süleyman Soylu'ya da güveniyorum. Eğer gerçekten Karadeniz uşağıysa sözünün eri olur. Onun bir Bafra konuşması vardı. ‘O meclise gittiğimde Tayyip Erdoğan'dan hesap sormazsam namerdim’ diyor. Ban ona güveniyorum. Karadeniz uşağı verdiği sözü tutar. Hesap sormaz ise demek ki çakma Karadeniz uşağıdır. Bazılarının adı ak olar bazıların anlı ak olur. Onların adı Ak bizim anlımız ak, farkımız bu. 

Meydanlara gelmişsin elinde kuranı-kerim var. Ne yapacaksın milleti inandırmak isteyeceksin. Diyanet İşleri Başkanı’nı meydanlarda tartıştırıyorsun. Diyanet İşleri Başkanı faiz ile uçak ile ezanı 50 dakika geç okutmayla gündeme gelmedi mi? Bu topraklarda ne zamandan beri siyasetçi geldi de ezanı 50 dakika geç okutuyorlar?  Böyle bir şey olabilir mi?” dedi.

 Trabzon'da 766 bin insan yaşadığını belirten İnce, “135 bin emekli var. Trabzon'da 53 bin kişinin aylık geliri 300 bin liranın altında yaşıyor. Yazık değil mi bu insanlara? İşte CHP bu insanların refahını yükseltmek için söz veriyor. İktidara gelirsek emeklilerimize Ramazan ve Kurban bayramlarında  iki ikramiye vereceğiz. Esnafımız için hazırladığımız projelerle esnaflarımızın sorunlarını gidereceğiz. ‘Kaynak nereden bulacaksınız’ diyorlar. Bize 77 milyon insan ‘kaynağı nereden bulacaksın’ diye sorabilir ama haram zadeler kaynağı soramaz. Bunu bize Ak Parti soramaz. Kaynak ortada Kamu ihalelerinde 4,5 katrilyon yağlama var. Biz kamu ihalelerini şeffaf yapacağız. 4.5 katrilyon devletin hazinesinde kalacak. Al sana kaynak al sana para. Türkiye'nin büyümesi yüzde 3 büyümeyi yüzde 6 çıkartacağız. 60 milyar dolar buradan gelecek. YÖK'ü kaldıracağız 40 milyon buradan gelecek. Türkiye'deki kayıt dışı ekonomiyi kayıt altına alacağız ve 100 katrilyon buradan gelecek. Ekonomi bir tercihler, bir özellikler meselesidir. Onlar koluna 700 bin TL saat  takanlardan ve çocuğuna gemi alanlardan yana tavır koyacaklar biz fakir fukaradan, garip-gurabadan tavır koyacağız. Bu memleket bu hırsız düzenine bu soygun düzenine daha fazla dayanamaz. Türkiye'de 1979 senesinde Türkiye'nin nüfusu 45 milyon olduğu dönemde sendika işçisi 2 milyon 500 bin ,Türkiye'nin bugün nüfusu 77 milyon 500 bin sendikalı işçi var. Türkiye bunu hak etmiyor. Türkiye soyuluyor, hukuk ayaklar altında. Mahkemeler bitmiş, ekonomi çökmüş” şeklinde konuştu.

"MAÇKA'YA KARADENİZ MEDENİYETLER MÜZESİNİ KURACAĞIZ"

  CHP Trabzon Milletvekili adayı Avukat Haluk Pekşen,  Maçka'da tarihi eser turizmi olduğunu belirterek, "Dünya'nın en çok turistin geçtiği Maçka en az paya alıyor. Maçka'da durup ta alış-veriş yapan ya da çay içen bir turist otobüsü  gördünüz mü?  Turistler Sümela'yı geziyorlar, sonra otobüslerine biniyorlar ve geldikleri ilk yere gidiyorlar. Gemiden geldilerse gemilerine, otelden gelmişlerse otellerine gidiyorlar. Çünkü başka bir şey sunamıyoruz onlara, dünya'da ise Sümela gibi yerlerde bulunan müzeleri geziyorlar. Trabzon tarihin en önemli dünya kentlerinden birisi. Dünyanın bin yıl önceki 20 kentinden. İpekyolu'nun ilk limanı. Müthiş bir şehir. Ama en az 500 kişiyi istihdam edecek olmasına rağmen bir müzesi yok. Müze çok önemlidir. Turist geldiğinde Sümela Manastırı’nı gezdikten sonra buranın kültürünü de tanımak ister. Maalesef bunu sunamıyoruz. Sümela'dan inen turisti Maçka'da müzeye sokabilirsek, buradaki esnafımız kazanmış olacak. Maçka, Trabzon ekonomisi için müthiş bir lokomotif olur. Maçka'ya Karadeniz Medeniyetler müzesi kuracağız. Müze Maçka için aş demektir, iş demektir" dedi.

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce daha sonra CHP Milletvekili adayları Av. Haluk Pekşen, Ahmet Kaya ve Yavuz Karan ve il örgütü ile birlikte Yomra’ya geçti.

Burada toplanan Yomralılara seslenen İnce ve Pekşen vatandaşlardan 7 Haziranda yürütmeye durdurma kararı vermelerini istediler.