Hanefi Mahitapğlu, "Ben böyle bir gençliğin içerisinde olmayı çok arzu ederdim"

Mahitapoğlu açıklamalarına şu şekilde devam etti;

"Gençlik kolları kongresine katıldım.Gençlik teşkilatıyla buluştuk. Gençler ise dinamik heyecanlı. Oradaki heyecan bizi gençlik yıllarımıza götürdü. Ve siyasetin olgunluğu içersinde bu gençlerimiz pişmiş durumda. Hem sorumluluklarının farkındalar hem de gençlik heyecanlarını yaşıyorlar. Ben böyle bir gençliğin içersinde olmayı çok arzu ederdim. 

Teşkilatlarımızdaki insanlar küçük problemleri sorun yapmadan büyük fotoğrafa bakarak çalışıyorlar. Bu büyük fotoğrafa bakarak çalışmak siyasal olgunluğun ifadesidir. Ben karşımda 12 yılda yetişmiş, olgunlaşmış bir siyasi organizasyon gördüm. Böyle bir siyasi organizasyonda çalışmak bana heyecan veriyor. Bu teşkilat bu millete hizmet için kurulmuş bir teşkilattır. Bunun için emeği geçen herkese şükranlarını sunuyorum ve dua ediyorum. Allah razı olsun diyorum. 

Tek tek bütün ilçe teşkilatlarını ziyaret ettik. İlçe başkanlarını ziyaret ettik. Kendi kanaatlerini aldık. Teşkilatların desteklemediği, tabanı olmayan bir siyasi hareketin içersinde olmak istemem. İlerde alacağımız kararlar onların da destekleriyle önemli kararlar olacaktır.Ak Parti siyaseti iyi dizayn ediyor. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yüzde 71 oy almanın arkasındaki temel güç teşkilatlardır. Bu rakam Trabzon'un siyasete bakıştaki gücünü ortaya koyuyor.

 Kadın kollarımız bir bayan titizliği ve anne şefkatiyle çok bilinçli ve sorumluluk yüklenebilecek şekilde çalışıyor sizin diyaloglarına cevap verebilecek bir formda duruyor. 

Teşkilatlarımızın il ve ilçe ana kademeleri hiçbir beklenti olmaksızın ülkemiz ve Trabzon’umuzun geleceği için fedakar bir şekilde bu davaya hizmet yolculuğuna çıkmış durumda.

Bu hareketin mahalli teşkilatları da hem ülkenin hem bölgelerinin sorunlarını idraki içersinde bulunuyorlar.Onlar bu davanın kılcal damarlarıdır.Sayelerinde bu dava ülkenin en ücra köşelerine kadar taşınmaktadır."