Söğütlü’de bulunan Şehit Erol Kalkışım Üstgeçidi yanında açılan lokantanın kurdelesini Söğütlü Belediye Başkanı Metin Gedikli ve Bayan Kızılcık kesti.

17 kişinin ortak olarak oluşturduğu fonda biriken para ile açılan lokantanın girişimci ruhu yansıttığını kaydeden Bayan Kızılcık, “17 vatandaşımız toplanmış ve her ay bir miktar para toplayarak bir fon oluşturmuş. Bu fonda toplanan paralar ile muhtaç insanlara yardım etmişler ayrıca bu lokantayı açmaya karar vermişler. 17 kişinin böyle bir birliktelik oluşturarak açtığı lokanta tam bir girişimci ruh göstergesi. Ayrıca bu lokanta ile Trabzon’umuzun yöresel yemekleri de gelen vatandaşlarımıza sunulacak. Ben burayı açma cesareti gösterenlere teşekkür ediyorum. Başarıları bundan sonrada daim olur inşallah” şeklinde konuştu.

Girişimci 17 kişi adına konuşan Yahya Doğan’da, “Lokantamızı açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Her çeşit yöresel yemeğin sunulacağı lokantamızda serviste yapılabilecek. Açılışımıza katılarak bizleri yalnız bırakmayan Belediye Başkanımız Metin Gedikli ve Sema Kızılcık Hanımefendiye teşekkür ediyorum”dedi.

Açılışın ardından Bayan Kızılcık, lokantayı gezerek lokanta sahiplerinden bilgi aldı.