Özel gereksinimli bireyleri çok yönlü olarak sosyal hayatın içine çekmek amacıyla proje kapsamında 3 Haziran’da Karadeniz Otizm Gençlik ve Spor Kulübü Derneğinin önünde (Kaşüstü ) Engelsiz Yaşam Etkinliği gerçekleştirildi. Trabzon’daki değişik kuruluşlardan ve ortak ülkelerden gelen özel gereksinimli bireyler, aile ve eğitimcileri ile birlikte bisiklet sürdüler, masa tenisi oynadılar ve dans ettiler. Grup aynı zamanda Yomra - Vilayetler Hizmet Birliği Özel Eğitim Uygulama Merkezi’ni ziyaret etti. Burada otizmli öğrenciler tarafından mehter gösterisi yapıldı.
Proje kapsamında 4 Haziran 2013 Salı günü saat 14:30’da Ayasofya sahilinde Oyuncakistan yanında “Engelsiz Yaşam Etkinlikleri” düzenlenecek. Bu etkinliklerde proje  misafirleri ve Trabzon ilinde yaşamakta olan özel gereksinimli bireyler tüm toplum kesimleriyle kaynaşacak; birlikte bisiklet sürecek, paten kayacak, uçurma uçuracak, yürüyüş yapacak, dans edecek.

Trabzon toplantısının ardından sırasıyla Slovakya, Polonya ve Çek Cumhuriyeti’nde yapılacak proje toplantılarında; rafting, engelli olimpiyatları, otizmli bireylerin dans ve tiyatro gösterileri gibi birçok renkli etkinlik yer alacak.

Hareket Et ve Duvarları Yık projesinin ulusal bir etkinliği olarak 7 Haziran 2013 tarihinde Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezinde Uzm.Dr. Necip Cem KINACI tarafından “Otizm Tanı ve Tedavisinde Multidisipliner Yaklaşım” adlı bir konferans verilecektir.

Karadeniz Otizm Gençlik ve Spor Kulübü otizmli bireylere yönelik olarak spor eğitimi sunmak amacıyla beden eğitimi öğretmenleri tarafından 2011 yılında bir dernek olarak kurulmuştur. Daha önce Sakarya Sapanca’da Sportizm Otizm Gençlik ve Spor Kulübünce otizmli çocuklar üzerinde uygulanmaya başlayan ve adına ‘’sporla yaşam programları’’ denilen uygulamayı Karadeniz bölgesinde gerçekleştirmek amacıyla faaliyet göstermektedir.
Turnuva sporcuları yetiştirmek Karadeniz Otizm Gençlik ve Spor Kulübü’nün en önemli sosyal amaçlarından biridir. Kulüp sporcusu Onur Fıkırkoca son iki yıl içerisinde 3 madalya almış, yaş ve engel grubunda bu yılın masa tenisi Türkiye şampiyonu olmuştur