Trabzon Muhtarlar Derneği Başkanı Metin Kaya yaptığı yazılı basın açıklaması ile, önceki gün köşesinde hakkında yazı kaleme alan ve Trabzon Valisi Recep Kızılcık'ı eleştiren Hasan Kurt'a ağır cevap verdi. Kaya açıklamasında şunları söyledi.

"Değerli basın mensupları

Kuzey Ekspres Gazetesi Sahibi Hasan Kurt'un önceki gün kü Oltaya Vuranlar köşesini okuduğumda anladım ki yine her zamanki gibi yalan söylüyor.

Birincisi benim barınağıma onu Mehmet Özer davet etmedi, beni Mustafa Erdem arayıp "Hasan Kurt oraya gelmek istiyor getirsem birşey olur mu? dedi. Ben de "Tabi ki Misafire söyleyecek birşeyim yok" dedim. Yani Hasan Kurt barınağa kendi isteğiyle Mustafa Erdem ile birlikte geldi. Mehmet Özer ise kendisinden sonra sohbete katıldı. Görüldüğü gibi Hasan Kurt yine yalan söylüyor.

Ayrıca 05.01.2012 tarihinde TTSO'da yapılan toplantı, Hasan Kurt'un söylediği gibi valilik tarafından değil Trabzon Muhtarlar Derneği tarafından düzenlenmiştir.

Normal bir gazeteci, haberi gelip yerinde izlediğinde doğruları yazabiliyor fakat Hasan Kurt oturduğu yerden yazdığı kulaktan dolma yalan haberlerlerle kamuoyunu yanıltmaya çalışıyor.

Ben hiç bir zaman bir partili olmadım, hiç bir partide de kaydım kuydum yoktur. Bunu kamuoyu ile paylaşmak isterim.

Ama Hasan Kurt ve onun gibi zihniyetler gibi de, yapılan şeyleri görmezden gelip, ideolojik davranıp muhalefette olmadım. 10 yıldır süre gelen AK Parti iktidarından memnuniyetimi her platformda da dile getirmekten hiç korkmadım, bundan sonrada korkmayacağım.

Hasan Kurt yazılarında beni koruyor gibi görünüp okuyucalarıyla ters düştüğünü söylüyor. Hasan Kurt'un beni korumasına yada övmesine gerek yok.

Ben Hasan Kurt ve onun gibiler sayesinde Metin Kaya olmadım. Hasan Kurt, sen bildigini yaz, okuyucularınla ters düşme. Bunu yaparken de bir daha beni ve temsil ettigim kurumları kullanıp, kulaktan dolma birinin öbürünün söylediği söylemlerle Trabzon halkını yanıltma.

Benimle de ters düşme, ben senin okuyucularına benzemem…

Gelelim o bahsettiği toplantıya…
Benim düzenlediğim toplantıdan kim neden ayrılmış, kalmış mı, kaçmış mı, biz muhatarlar olarak bunu çok iyi biliriz.

Senin yönlendirmene gerek yok. Sende zahmet edip o toplantıya gelseydin veya temsilci gönderebilseydin bunu belki anlayabilirdin.
Ayrıca 5.sini düzenlediğim muhatarların istişare toplantısına katılarak bizi onurlandıran misafirlerimize teşekkür ederim. Sayın Trabzon Valimiz Recep Kızılcık beyin büyük incelik göstererek toplantının sonuna kadar bizimle kalarak değerli vaktini ayırması taktir edilecek bir davranış. Senin söylediğin gibi kaçamak cevaplarla değil, Sayın Valimizin bana ve muhatarlarıma tatmin eden cevaplar vererek bizleri konunun gerçek muhatabı olan kişilere yönlendiren konuşmaları, bizleri ayrıca mutlu ve onure etmiştir.
Kamuoyuna saygıyla duyrulur."


HASAN KURT'UN KÖŞE YAZISINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN