İptal kararının ardından hastanenin bulunduğu karayolu üzerindeki orta refüje yayaların karşıya geçmesini önlemek için yaptırılan tel örgü de dikkat çekti.

Zaman zaman yaya kazalarının yaşandığı yere karayolları tarafından yapılması planlanan ve bir süre önce temeli atılan üst geçidin ayaklarının bulunduğu yerin toprakla kapatılarak sonra da yapımından vazgeçilmesi vatandaşların tepkisine neden oldu.

Yolun karşısından hastaneye gitmek zorunda kaldıklarını belirten vatandaşlar hızla seyreden araçlar yüzünden tehlike yaşarken hastane yetkilileri de Karayolları'na başvurarak buraya üst geçidin yapılması talebinde bulunmuştu.

Konuyla ilgili talebi değerlendiren Karayolları Bölge Müdürlüğü'de hastaneye gönderdiği yazıda "Hastaneye gelen hasta ve hasta yakınlarının Akçaabat Trabzon Devlet karayolunu hemzemin olarak geçişlerde trafik kazası olması ve can güvenliklerinin tehlikeye girmesi nedeniyle bahsi geçen yere yaya üst geçidi yapılması hakkında yazınız incelenmiş ve söz konusu kesimde yaya üst geçidi için proje çalışmaları devam etmekte olup önümüzdeki günlerde yaya üst geçidi yapılması planlanmaktadır" ifadelerine yer vermişti.

Gönderilen yazının ardından üst geçit ayakları için açılan kuyuların bir müddet kapatıldığı gözlenirken, orta refüje de yayaların karşıdan karşıya geçmemesi için yaptırılan tel örgüde dikkat çekti.

Öte yandan vatandaşlar, yetkilileri göreve davet ederek ölümlü ve yaralamalı kazaların yaşandığı yere acilen üst geçit yapılmasını istedi.