Türkiye’de deniz dolgusu üzerine yapılacak ilk havalimanı olacak olan Ordu-Giresun Havaalanı’nın dolgu çalışmaları başlatıldı.
Karadeniz’in 100 yıllık dalga ve taşkın verilerinin alınarak buna göre dolgu çalışmalarının yapılacağı belirtilen havaalanının dolgu maliyetinin 144 milyon TL olacağı öngörülüyor. Yaklaşık bir kilometre genişliğinde 7 kilometre uzunluğunda yapılacak olan havaalanı çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, geri sayımın başladığını hatırlattı.

Vali Şahin “Dolgu alanı çalışmalarının bitirilmesi için belirtilen gün sayısı 400’e geriledi ve çalışmalar ise hızla devam etmektedir. Bugüne kadar şantiye kuruldu. Hangi taşocaklarından taşların alınacağı ve taşocağı kamulaştırmaları yapıldı. Kısmi olarak ise dolgu çalışmaları başladı. Bugünden sonra daha da hız kazanacak olan dolgu çalışmaları için gelecek kamyonların dolgu sahasına girişi-çıkışı trafik düzeniyle ilgili yarın Ordu Valisiyle havaalanı şantiyesinde bir toplantı düzenlenecektir. Bu toplantıda bir takım mevzuatlar görüşülecek ve ardından çalışmalar daha da hız kazanacaktır” dedi.
Ordu-Giresun Havaalanı ile ilgili hala isim arayışlarının sürdüğünü de belirten Vali Şahin, “ ‘Or-Gi’ isminin artık kullanılmayacak olmasından dolayı yeni bir isim arayışı sürmektedir. Bizim önerimiz ve Ordu Valiliği’nin de olumlu baktığı “Çotanak” ismi her iki ili de kapsamaktadır. Çünkü çotanak fındığın daldaki halidir ve her iki ilinde başlıca geçim kaynağı fındıktır. Diğer bir isim ise Piraziz ilçesine ismini veren Piraziz’in Aziz’i ile Gülyalı’ya ismini veren Gülyalı’nın Gül’ü olan ‘Gül-Aziz’ isimi ön planda tutulmaktadır. Her iki isimi de kamuoyunda tartışmaya açacağız” diye konuştu.