Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, 61saat.com’a hayat hikayesini ve yaşam felsefesini anlattı.

Bakan Bayraktar, “Eğer Allah, Tayyip Bey’in kafasına benim bakan olacağımı koydurmasaydı, ben bakan olamazdım” dedi.

Bakan Bayraktar parayı da gübreye benzeterek Ak Parti’deki ilçe kongrelerinde göndermede bulundu. Bayraktar, "Bilgi de, para da, gübre de birbirine benzer. Parayı kullanmazsan başına bela olur. Gübreyi evin dibinde eskiden yığardık, eğer onu tarlaya sermezsen ev sinek dolar, böcek dolar. Onu süreceksin ki mahsul alasın. Eğer bilgiden istifade ediyor, ettiriyorsan o çok lezzetli olur; üretim getirir. Bizim partimiz AK Parti birlikteliğini ve bütünleşmeyi sağlamak, bilgilerimizi ve tecrübelerimizi arttırmak için bu argümanları önümüze koyuyor. Bugün hepimiz fedakarlık yapıyoruz, bunları birbirimizle paylaşıyoruz” diye konuştu.

HAYAT KOŞUMU HİÇ BIRAKMADIM

Başbakan R.Tayyip Erdoğan’dan TOKİ’de çalışmayı kendisinin istediğini belirten Bayraktar,“İyi arkadaştık. Gittim dedim ki, ben TOKİ’de çalışmak istiyorum. Projelerim var, kabul etti. Benim TOKİ maceram budur. Yani kendimi Başbakana anlattım” dedi. Bakan Bayraktar, “Ben önemli bir tecrübeyim, başarılı olmak isteyen bana baksın. Allah da bana yardım etti. Biz de koşuyu bırakmadık, kırılıp dökülmedik, savrulmadık, azmettik, gayret ettik. Koşmayı hiç bırakmadım. Hala koşuyorum” şeklinde konuştu.

ÇOCUKLARIM CANIMA OKUDU(!)

Bayraktar 61saat.com’a aile yaşamını da anlatarak ilginç benzetmeler de bulundu. Bayraktar, “Benim 5 tane çocuğum var, onlarla uğraşmak adamı öldürür. Soruyorlar bana, ‘çocukların ne yaptı? Büyüğünü okuttum, zar zor anamı ağlattı, mimar oldu. İkincisi de inşaat mühendisi oldu ama canımı aldı yani. Üçüncüsü iflahımı kesti, kız neyse Allah razı olsun ondan eczacı oldu, ‘dördüncüsü ne yaptı, okudu mu diyorlar’ okudu ama öyle bir okudu ki, canımı okudu’ diyorum. Bir de onlarla uğraştım. 5 tane çocuk, 3 gelin, 1 damat, 8 torun var, bir de onlarla uğraşıyoruz’’dedi.

 

BAKANLIK NASIP İŞİ

Sözlerinin başında Allah senin için ne yazmışsa o olur diyen Bayraktar şimdiki konumunu da bakın nasıl değerlendirdi;

“Trabzon’dan bakan oldum. Allah nasip etti oldum, Tayyip de yaptı bizi bakan, Allah da onun kafasına koymasaydı o da bir şey yapmazdı, benim arkam yok. Onun için gençler desinler ki, ‘Trabzon’dan babasını bir yaşına gelmeden kaybetti, anası elinden tuttu’. Benim en büyük mihmandarım anam. Dünyada da anamdan başka kimseye borcum yok. Bir Allah’ın kuluna bir gram borcum yok. Eşim iyidir, uysaldır falan o beni taşıyor bende onu taşıyorum. Desteği var bana. Belki benim üzerimde hakkı olan çok vardır, benim de hakkım vardır. Ama esas itibariyle bir Allah’a borcum var, Allah şaşırtmasın, bir de Anama. Babam, dedem, amcalarım, dayılarım, akrabalarım, hepsinden Allah razı olsun, Allah hepsine selamet versin, hiç kimseye bir gram borcum yok. Allah yardım etti, kolay değil. Trabzon’dan, Of’tan, Gürpınar’dan geldik burada bu şekilde, siyaset yapmadan, siyasetçi değilim ben, milletvekili oldum, yarım saat sonra bakan oldum. Bana baksın Trabzonlular''