Türkiye'de 2. olarak yüz nakli yapılan Cengiz Gül'ün Ordu'nun Akkuş ilçesindeki dede ve babaannesi, torunları Cengiz Gül'e kaderin 25'inde güldüğünü belirttiler. 3 yaşında evde çıkan yangında yüzü yanan, 4 yaşında babasını kaybeden ve ardından annesinin bir başkasıyla evlenmesi ile hem yetim hem öksüz kalan Cengiz Gül'ü, dede ve babaannesi tarafından büyütüldüğü ortaya çıktı.

Akkuş ilçesi Merkez Çamalan Mahallesi'nde tek katlı gecekonduda ikamet eden dede ve babaannenin torunlarından gelecek iyi bir haber için kulağı telefonda, gözü televizyonda. 3 yaşındayken babasını kaybeden Cengiz Gül'ün ailenin 5 çocuğundan biri olduğunu belirten 74 yaşındaki dede Halil, "Oğlum Mustafa, evlendikten sonra İstanbul'a taşındı. Yenisahra semtindeki gecekonduda yaşarlarken rahatsızlandı ve hastanede tedavi altına alındı. Amcalarının da evde olduğu sırada sobaya tiner dökülmesi üzerine evde yangın çıkmış ve torunlarımdan Cengiz yüzünden ve elinden, Havva ise ellerinden yaralanmıştı. Haberi duyar duymaz İstanbul'a gittim, torunlarımı tedavi ettirdikten sonra döndüm. Kısa bir süre sonra babaları vefat etti, ardından da anneleri bir başka kişi ile evlenince ortada kalan çocukları alıp Akkuş'a getirdim" dedi.

Torunları ve kendilerinin ömürlerinin acılarla dolu geçtiğini belirten dede Halil Gül, "Yetim kalan torunlarımı tüm zorluklara rağmen babaanneleri ile birlikte büyütüp okuttum. Cengiz ortaokul ve liseyi Akkuş'ta okuduktan sonra Sivas Üniversitesi'ne bağlı Meslek Yüksekokulu'nda 2 yıl eğitim gördü. Daha sonra tekrar İstanbul'a gitti ve kız kardeşleri Havva'nın yanında kalıp inşaatlarda çalışıyordu. Yüz ve elindeki yanıklar için bir kaç kez operasyon geçirdi. Ancak bu son operasyonla yüzündeki yanık izlerinden eser kalmayacağı söyleniyor. Allah doktorlarımızdan ve devletimizden razı olsun" diye konuştu.

Konuşurken gözyaşlarına hakim olamayan babaannesi 73 yaşındaki Şirin Gül, "Oğlum ciğerlerinden rahatsızdı ve Heybeliada'da 2. ameliyatından sonra vefat etti. Anneleri de evlenince ortada kalan torunlarımızı alıp buraya getirdik. Büyüyüp okuttuk, torunum Cengiz bir kaç kez operasyon geçirdi. Ama yanık izleri yüzünden hep utanır, bir şey dendiğinde de hemen ağlardı. Yeni yüzü ile inşallah bahtı da güler" şeklinde konuştu.
Cengiz Gül'ün memleketi Akkuş'taki akrabalarından olan mahalle muhtarı Şahin Gül, "Cengiz yokluk içinde büyüdü. Okurken hep yardımcı olduk. Kaymakamlık yardım fonundan her ay destek alarak okumasını sağladık. Yüzündeki yanık izleri yüzünden içine kapanık büyüdü ve bu yüzden hep üzülürdü. İnşallah yüz nakli ile sağlığına kavuşur" ifadelerini kullandı.