61SAAT HABER MERKEZİ - AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi Yardımcıları Halil İbrahim Demirtaş ve Hasan Dilekoğlu ile birlikte , 61saat.com’u ziyaretinde imtiyaz sahibimiz Erhan Esaspehlivan’ın sorularını yanıtladı.  Darbe girişiminin ardından siyasette oluşan birlik havasını değerlendiren ve son günlerde muhalefet partilerini ve basın yayın kuruluşlarını ziyaret eden Revi, “Biz aslında bu ziyaretleri çok önceden planlıyorduk. Sonrasında ziyaret değil de bir araya geldik. Ardından ziyaretlerimize başladık. Bu hareketi millet yaptı. Bizde milletin bir ferdiyiz. Herkes kendi iradesini göstermek için ortaya koymak için yaptı. Bizim de siyasi partiler olarak, özellikle iktidar partisi olarak oradan kendimize ayrı bir görevimiz olması lazım. Bu her ne kadar millete karşı yapılmış bir hareket olsa bile sonuçta iktidarda olan biziz. Dolayısıyla bizim biraz daha fazla yük almamız gerekiyor. Siyasi partilere teşekkür ediyoruz. Basını ziyaret ederek teşekkür ediyoruz” dedi.

 PAZAR GÜNÜ TRABZON’DA BÜTÜN PARTİLERLE MİTİNG YAPILACAK
Pazar günü Trabzon’da da muhalefet partileriyle birlikte ‘Demokrasi Mitingi’ düzenleyeceklerine dikkat çeken Revi, “Biliyorsunuz Cumartesi günü final yapıp ondan sonra Yenikapı’ya gidecektik. Yazı geldi, “herkes kendi mitingini kendi ilinde yapsın” diye...
Hatta “milletvekilleri de orada olsun. İstanbul’a kimse gelmesin. Herkes aynı konsepti, aynı mitingi kendi ilinde yapsın” şeklinde.
Onunla ilgili bizim zaten bir komisyonumuz var. AK Parti adına Halil İbrahim Demirtaş komisyonda. Diğer partilerden; CHP, MHP ve SP’den de üyeler var. Pazar günü ile ilgili çalışıyorlar. Onları da İl Başkanı düzeyinde ‘çek’ ettik. Şuan da bir sorun gözükmüyor. Katılacaklarını söylediler. Aktif olarak katılacaklar. Ona göre de arkadaşlar hazırlıklarını yapıyor. İnşallah Pazar günü Trabzon’dan iyi bir mesaj vereceğiz diye ümit ediyoruz” diye konuştu.

 ŞEREF MALKOÇ’UN AÇIKLAMALARI VE MHP ZİYARETİ
MHP İl Başkanlığını ziyaretinde dün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Başdanışmanı Şeref Malkoç’un MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile ilgili söylediği sözlerin gündeme gelip gelmediği sorusuna ise Revi, şu şekilde yanıt verdi:
“MHP ziyaretimizde hiç konuşulmadı. Orada ben açtım konuyu ancak Nihat Başkan konuya girmedi.
İlk fark ettiğimizde dün de söyledim, hiç konuşulacak tartışılacak konu değil. Zaman uygun değil, mekan uygun değil. Yani biraz bir tarafını tutarsın, bir tarafını atarsın. Hiç tutulacak tarafı yok. Sonuçta biz her ne kadar partimizle bağı olsa da orada bir memurdur. Memurun açıklamasıdır. Hoş değildir. Hem de bunu Şeref bey gibi çocukluğundan beri bu işin içinde olan bir insanın yapması da o da ayrı  şey”

 PAZARTESİ’DEN SONRA AÇIĞI KAPATMAK LAZIM
Revi, Trabzon’da yürütülen projelerle ilgili de yeni bilgiler verdi.  Revi, “Bizim artık Pazartesi’den sonra bir açığımızda meydana geldi. Ekonomik olarak, personel olarak bir açığımız meydana geldi. Hem kamuda hem de askeriyede personel açığı meydana geldi. Bir de geçen zaman var. Onu kapatmak için Pazartesi’den itibaren daha çok çalışmamız lazım.



TEPKİYİ KOYMAKLA HER ŞEY BİTMİYOR
Ben aynı düşüncedeyim. Tepki ortaya koyduk. O önemliydi. Ama bu tepkiyi ortaya koymakla her şey bitmiyor. Bizim artık çalışmamız, toparlanmamız lazım. Ortaya çıkan açığı kapatmak için daha fazla çalışmamız lazım. Projelerle ilgili de;  Kanuni Bulvarı ile ilgili yüzde 20 artırımla ilgili kaynağımız var. Onu kullanmaya çalışıyoruz ki yeni kaynak gerekiyor o da Kalkınma Bakanlığından geçmesi gerekiyor. Oda alt yapı çalışması. İkinci üniversite bu meseleden dolayı biraz mecliste aksadı. Ama devam ediyor. Demiryolu gibi, çevre yolu gibi uzun vadeli projeler dışında her projeyle ilgili adım atılıyor.

SORUNLAR HER AKŞAM TOPLANMAKLA ÇÖZÜLMÜYOR
Yatırım adası, havalimanı bizim için önemli. Büyük projelerin de yürütülmesi de lazım ama darbe sendromundan kurtulmak için normal hayatın da hızlandırılması, aktif hale getirilmesi gerekiyor. Rutinlerin de aktif hale getirilmesi gerekiyor.  Artık demokrasi nöbeti bir alışkanlık haline geldi ama burada sorunlar her akşam toplanmakla çözülmüyor” dedi. 

 O SINAVLARI KİMİN KAZANDIĞI BELLİ
Son günlerde kamuoyunda tartışılan AK Parti kadrolarına kamuda iş verileceği şeklinde ki iddiayı da cevaplayan Revi, teşkilatın bu şekilde bir beklentisi olması durumunda yanılacaklarını açıkça söyledi.
Revi, “Darbe girişiminden önce de konuşulan konu vardı. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde özellikle öğretmen olarak diğer memurlar olarak kamusal alanda sözleşmeli eleman alımıyla ilgili çalışmalar vardı. Onun sebebi de belli. Sınav güvenliğinin olmadığı yerde bir tarafta cemaat, bir tarafta terör sonuçta siz KPSS yapıyorsunuz. Orada kimin o sınavları kazandığı belli.
Dolayısıyla adil bir sistem değil. Burada kalkıp bunu bertaraf etmek için sözleşmeli eleman alacağım diye tüm bizim üyelerimizden, teşkilatlarımızdan insanları almak doğru olmaz mantıklı olmaz. Aynı şeyi sürdürmüş olursunuz. Burada sözleşmeli personel alımı partide ki insanları işe yerleştireceğiz manası çıkıyorsa yanılıyorlar.
Taşeronların kadroya geçmesi konusunda da sözleşme yapılacak.  Yapacaksın ki göreceksin adamı. Adamı göreceğim çalışıyor mu? Çalışmıyor mu, fikri ne? Memlekete fayda mı getirmek istiyor, yıkmak mı istiyor?
Şahsen mantıkla çok doğru buluyorum. Güneydoğu’da, Doğu’da böyle bir çalışma vardı. Başta öğretmenler olmak üzere.

TEŞKİLATIN BEKLENTİSİ VARSA YANILACAKLAR
Şimdi, diyoruz ki askeriyede bunun teşebbüsü yüzde 1. Ama generallere baktığımızda yüzde 50’nin üstünde. Kamusal alana baktığımız zaman sonuçta bir paralel yapıdan bahsediyoruz. Bu konuda da çok başarılı ve kilit noktalarda. Şimdi siz onları oradan çekiyorsunuz ve bir boşluk ortaya çıkıyor. Bu alanların doldurulması lazım. Doldurulurken, bir kişinin 3 kişi kadar çalışması lazım. Bizim teşkilatların bu şekilde bir beklentisi varsa yanılacaklar” dedi.