61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon Büyükşehir Ekim ayı toplantıları bugün son buldu. Toplantıda gündem dışı söz alan Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi, “Mezarlıklarda yer alan ve hayır için yapılan çeşmelerden” su parası alınmaması önerisinde bulundu. Çebi, “Camilerden ibadethanelerden su parası alınmıyor. Bir de bu serbest musluklar var. Mezarlıklarda hayır için yapılanlar var. Hayır için yapılanlar var. Bunlardan da para alınmasın diyen teklif ediyoruz” dedi.
Çebi’nin bu teklifine Başkan Gümrükçüoğlu, mevzuatı işaret ederek, “Yok abi yasa mevzuat neyi gerektiriyorsa onu yaparız. Beşikdüzü İlçesinde ilk gün Cengiz Demir kardeşimiz bize bir şey dedi. 24 saat sonra ilçe merkezin nüfusunun suyunu vermiştik. Suyun kesilmesini nazara alarak değil vatandaşa halka destek olarak 1 ay su parası alınmayabilir mi? İnceledik. Yasal olarak mümkün değil.  
Şuan da şehir merkezinde sahibi olmayan çeşmelere su veremiyoruz. Gidiyoruz adam açıyor oraya arabasını yıkıyor. Bu konuda su kanalizasyon idaresi yasal olarak mevzuatına baksın neyi yapabiliyorsa onu gerçekleştirsin. Mevzuatı müsaitse onu yapsın...” dedi.