GECE SAHİLDE İÇKİ İÇTİK
Samsun’da 1997 yılında iki kişi öldürdüğü gerekçesiyle cezaevine konulan ve 2002 yılında ’Şartla Salıverme Yasası’ndan yararlanarak tahliye olan Uysal Sarıboğa, cep telefonu satışı yapan bir mağaza açtı. 2.5 yıl önce de pavyonlarda konsomatris olarak çalışan Gürcistan uyruklu ancak bir Türkle evlenerek Türk vatandaşlığına geçen Gülnare Bak ile tanıştı. Eşinden boşanan ve 2 çocuk babası olan Sarıboğa bir süre sonra da Gülnare Bak ile birlikte yaşamaya başladı. Geçen Temmuz ayında da Atakum İlçesi Adnan Menderes Bulvarı sahiline gece içki içmeye giden iki sevgili, iddialara göre genç kadının telefonla başka bir erkekle konuşması üzerine tartışmaya başladı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Uysal Sarıboğa, sevgilisini 7 yerinden bıçaklayarak yaraladı. Çevredeki vatandaşların yardımıyla Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılan Bak, yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Kısa sürede yakalanan ve gözaltına alınan Sarıboğa ise, tutuklanarak cezaevine gönderildi.
HEDİYE ETTİĞİ BIÇAĞI ÇIKARDIM
1’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle ilk kez hakim karşısına çıkan Uysal Sarıboğa, olaydan dolayı çok pişman olduğunu belirterek, "Gülnare 12 yıldır Türkiye’de yaşıyordu. Ben kendisiyle 2.5 yıl önce tanıştım. Pavyonlarda konsomatrislik yapardı. Zaman zaman benim evimde kalırdı. Akşam içki alıp sahile gittik. Bir süre orada da içtik. Sonra Gülnare’nin telefonu çaldı. Yanımdan kalkıp gitti. Bir erkekle konuşuyordu. Yarın görüşürüz diyerek kapattı. Yanıma gelince de kiminle konuştuğunu sordum. Bana bağırmaya başlayıp ’yeni sevgilimle konuşuyorum’ dedi. Alkollü olduğu için bir şey demedim ve tekrar kiminle konuştuğunu sordum. Ellerini sağa sola açıp öfkeli bir şekilde Gürcüce bana bir şeyler söyledi. Kendimi kaybetmişim. Bana hediye olarak aldığı ve sürekli üzerimde bulunan bıçağı cebimden çıkardım. Gerisini hatırlamıyorum. Kendime geldiğimde Gülnare kanlar içinde yerde, benim elimde de bıçak vardı" dedi.
Cumhuriyet savcısı ise sanığın Gülnare Bak’ı kasten öldürdüğünü belirterek Uysal Sarıboğa’nın ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etti. Duruşma sanık avukatının savunmasını hazırlaması için ertelendi.