61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon’un en büyük sanayi kuruluşu Hekimoğlu Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Celil Hekimoğlu, 61saat.com’a çarpıcı açıklamalar yaptı. Trabzon’un gelecekte gelişmesini turizmde gören Hekimoğlu, bölgede sanayinin gelişmesinin çok zor olduğuna dikkat çekti.

Trabzon’un tek kalkınma yolunun turizm olduğunu ifade eden Hekimoğlu, “Trabzon’un tek kalkınma yolu var bence turizm. Dünyanın bir çok küçük yerleri turizmle geçiniyor. Buna Andora’yı örnek verebiliriz... Türkiye’de turizm çok geride kaldı. Kaldı ki Trabzon, Sümela’sı ile Uzungölü ile çok da cazip yaylaları imkanı var” dedi.
 
“TRABZON NE ALAKA?” DİYE  SORUYOR İNSANLAR...
Trabzon’da sanayi yapmanın çok zor olduğunu, bunun iin nakliye dezavantajı bulunduğuna dikkat çeken Hekimoğlu, “Trabzon’da öyle büyük sanayi yapamazsınız. Biz bile Trabzon’dan ihracat yaparken çok zorlandık.  “Trabzon ne alaka?” diye soruyor insanlar. Çünkü uzaksınız. Nakliye dezavantajınız var. Şuan da bizi Trabzon konteyner limanı rahatlattı. Albayraklar’ın burayı alması, iyi işletmesi bize çok artı sağladı. Hep, “Allah razı olsun” diyorum, Albayrak ailesine, çünkü çok büyük rahatlama sağladı bize.” Dedi.
 
DAĞLARDA ORGANİZE YAPIYORSAN TUTMAZ
Trabzon’da bin kişinin çalışacağı yılda 500 milyon dolarlık bir ciro yapan tesis kurmak istediklerini ancak bu tesisi karşılayacak elektrik ihtiyacından dolayı tesisi kuramadıklarına dikkat çeken Hekimoğlu, “Ama onun haricinde Trabzon’da arazi yok. Ben bir tesis kurmak istedim. Biz bu tesisi kurabilseydik, bin kişinin çalıştığı yılda 500 milyon dolar ciro yapacak bir tesis olacaktı. Mükemmel bir yatırım olacaktı. Ama elektrik yok. Elektrik olmayan şehirde sanayi olur mu? Olmaz. O yüzden bunları zorlamamak lazım. Şinik’in tepesinde Organize Sanayi Bölgesi olmaz. Şinik’in dağlarında organize yapıyorsan tutmaz. Tek umudumuz, inşallah yapılırsa biz de yararlanmayı düşünüyoruz. Arsin’de ki alan...  Liman olması lazım. Sanayi yatırımı olması için Liman olması lazım. Ya tren ya liman. Birisinin olması lazım. O yüzden ben Arsin’i çok önemsiyorum. Biz de Hekimoğlu olarak yer alıp orada yatırım yapmayı düşünürüz..” dedi.

ÖNCELİK BATUM’A VERİLMELİ
Trabzon’a getirilmesi düşünülen ‘Demiryolu’ ile ilgili de açıklamada bulunan Hekimoğlu, önceliğin Batum’a verilmesi gerektiğini ifade etti. Hekimoğlu, “İkisi de olmalı. Bence ihracat çok önemli. Batum daha iyi olabilir diye düşünüyorum. Erzincan’ın bize ne katkısı var. O hatta bağlanmış oluruz. Batum’da çok ciddi ticaret imkanlarımız var. Oradan Rusya’ya komple bağlanıyorsunuz. Eğer bir imkan olursa tabiki Batum olması lazım” diye konuştu.
 
Kaynak: 61saat.com