Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi'ndeki panele, Belediye Başkan Vekili Nusret Onur, Toç-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Öztürk, Trabzon Şube Başkanı Yaşar Seyis, Toç-Bir-Sen Şube Sekreteri İlhan Aydın, Gimdes Genel Başkanı Doç. Dr. Hüseyin Kamil Büyüközer ve vatandaşlar katıldı.

Belediye Başkan Vekili Nusret Onur, tüketicinin bir malı alırken o ürünü satan şirketlerin veya kişilerin sertifikalı olup olmadığını sorgulamasının en doğal hakkı olabileceğini belirterek, "Tüketicinin hizmet aldığı şeyin belgeli veya sertifikalı olup olmadığını talep etmesi, toplum sağlığını yakından ilgilendiren bir husustur. Unutulmasın ki hiçbir kamusal hizmet insan sağlığından üstün olamaz. Her alanda insan sağlığı her şeyden önde gelir. Bu bakımdan kurumlar üzerine düşen görevi titizlilikle yürütmelidir" diye konuştu.

Toç-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Öztürk, sadece gıda değil, başka alanlarda da haram kullanmamak gerektiğini belirterek, "Giyindiklerimiz, yediklerimiz, içtiklerimiz haram helal olmalıdır. Helal gıda ile gelecek nesillerimizi korumuş oluruz. Bu konu bu yüzden çok büyük önem arz ediyor. Panelin kırmızı çizgilerimizin belirlenmesine vesile olacağını düşünüyorum" dedi.

Gimdes Genel Başkanı Büyüközer ise globalleşen dünyada artık tüm raflarda aynı ürünün görüldüğünü kaydederek, "Müslüman inancına göre gıdalar üretilmelidir. Ürünlerin içerisinde kullanılan birçok katkı maddesinin inancımıza uygun olmadığını biliyoruz ve bu katkı maddelerinin yüzde 70'ini ithal yollardan tedarik ediyoruz" diye konuştu.