TRABZON’DA bir devlet hastanesinde meydana gelen olayda, kanser tedavisi gören annesinin yanında refakatçı olarak kalan, K.S. (19) isimli genç, canı sıkılınca acil hemşire ziline basarak gelen nöbetçi hemşire A.T. (28) ile kafa yapmaya başladı. Nöbetçi hemşireye “Lamba yanmıyor, yakar mısın?, Lambayı kapat” gibi sözler söyleyerek dalga geçmeye başladı. Hastane polisine giden hemşire A.T., refakatçı K.S.’den şikayetçi oldu. Trabzon Sulh Ceza Mahkemesi’nde görelen davada zanlı K.S. 1 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

HEMŞİREYLE kafa yapan refakatçıya 1 yıl hapis cezası Nöbetçi hemşireyle kafa yapmaya kalkan refakatçı hakkında 'hakaret' sucundan 3 aydan 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Yargılama sonucunda mahkeme tarafından 1 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Trabzon'da bir devlet hastanesinde meydana gelen olayda kanser tedavisi gören annesinin yanında refakatçı olarak kalan K. S. (19) isimli gençin canı sıkılınca 'Acil Hemşire' çağrı ziline basarak gelen nöbetçi hemşire A. T. (28) ile kafa yapmaya başladı. Gelen nöbetçi hemşireye 'lamba yanmıyor. Yakarmısın, lambayı kapat' gibi sözler söyleyerek dalga geçmeye başladı. Hastane polisine giderek refakatçı K. S'den şikayetçi olan nöbetçi hemşire A.T.'nin şikayeti üzerine Sulh Ceza mahkemesinde 'hakaret' sucundan dava açıldı. Trabzon Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasında hemşire A. T. ve refakatçı K. S. hazır bulundu. Mahkeme Başkanı acil durumlarda basılması gereken hemşire acil ziline defalarca basarak nöbetçi hemşireyi çağırarak gereksiz isteklerde bulunan K. S'yi TCK 125/3-a maddesi gereği 365 gün hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme Başkanı cezada 1/6 oranında indirime giderek 304 gün hapis cezasına çarptırarak günlüğü 20 TL'den olmak üzere 6.080 TL para cezasına çevirerek cezayı 5 yıllığına erteledi.

REFAKATCININ CANI SIKILMIŞ

Hastanede nöbetçi hemşire olarak çalıştığı sırada hasta refakatçısının sürekli olarak 'Hemşire çağrı ziline basarak kendisini çağırarak hakaret edip, 'Sen ne iş yaparsın' diye hakaret ve tehditlerde bulunduğunu ifade eden hemşire A. T., yaptığı savunmasında ise,'Çağrı zili çaldı. Gittim. Hastanın sağlık durumunda hiç bir sıkıntı yoktu. Refakatçının canı sıkılmış. Lamba yanmıyor. Yakarmısın' gibi istekleri oldu. Kendisini uyrarınca bana hakaret etti. Kendisinden şikayetciyim' dedi.

KAYNAK: GÜNEBAKIŞ