Olay, geçen 19 Haziran Pazartesi günü saat 14.00’te merkez Karatay İlçesi Fetih Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, Suriye uyruklu üniversite öğrencisi 21 yaşındaki Şerife Mustafa, parkta telefonla konuşurken yanına tanımadığı bir kız gelerek, "Eşimi aramam gerekiyor. Telefonunuzu verir misiniz?" dedi. Şerife Mustafa da, ”Telefonla konuşuyorum veremem” dedi. Bunun üzerine yanına yaklaşan kız, Şerife Mustafa’nın elindeki cep telefonunu alıp kaçtı. Şerife Mustafa durumu polise bildirdi.

Konya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi’ne bağlı Güven Timleri, Şerife Mustafa’nın verdiği eşkal doğrultusunda bölgede çalışma başlattı. Çevredeki güvenlik kamera kayıtlarını da inceleyen Güven Timleri, cep telefonunu alıp kaçan kişinin Ceren N. olduğunu belirledi.

HEMŞİRELİK BÖLÜMÜNÜ YARIDA BIRAKMIŞ

Polis, Ceren N.’nin merkez Selçuklu İlçesi’ndeki evine gitti. Ancak Ceren N.’yi evde bulamayan polis, gidebileceği adreslere baktı. Polis, genç kızı geçen çarşamba günü akşam saatlerinde gözaltına aldı. 6 aydır her türlü uyuşturucu maddeyi kullandığı belirtilen kızın bu nedenle Sağlık Meslek Lisesi’nde 11’inci sınıf öğrencisiyken hemşirelik bölümünü yarıda bıraktığını söylediği öğrenildi. Bir süre uyuşturucu tedavisi de gördüğü belirtilen kızın çaldığı cep telefonunu 100 lira karşılığında tanımadığını birine sattığı ortaya çıktı. Telefon satın alınan kişiden alınıp, sahibine teslim edildi.

4 GÜN BOYUNCA PARKLARDA YATMIŞ

Polise verdiği ifadesinde uyuşturucu kullandığı için ailesiyle problemler yaşadığını ifade eden kızın 4 gün boyunca evine gitmediğini ve uyuşturucu temin ettiği Yeni Mahalle yakınındaki bir parkta yattığını belirterek, şunları söyledi:

"Ben 4 gündür eve gitmiyorum. Eve gittiğimde ailemle problemler yaşıyordum. Ben ailemi üzüyordum. 4 gün boyunca parklarda yatıp kalktım. Parkta otururken bu kadını gördüm. ’Eşimi arayacağım telefonunu verir misin’ dedim. Bana ben konuşuyorum, dakikam yok diyerek telefonu vermedi. Ben de kadını bir süre takip ettim. Telefonla konuşurken elinden telefonu kaptım” dedi. Genç kız,  kadından telefonu alıp kaçtıktan sonra uyuşturucu almak için Yeni Mahalle’ye gittiğini ve burada olaydan 4 saat önce tanıştığı Mehmet isimli bir kişiyle görüşüp, telefonu ona verdiğini belirterek, ”O da telefonun yüz lira edeceğini söyledi. Bende 100 liraya verdim" dedi.

POLİSE TESLİM OLMASINI ANNESİ SÖYLEMİŞ

Olaydan sonra pişman olduğu için durumu annesine anlattığını söyleyen Ceren N. "Olaydan sonra çok pişman oldum. Durumu anneme anlattım. Annem de polisle irtibata geçti. Annemle birlikte kent merkezine gittim ve polise teslim oldum. Olaydan dolayı çok üzüntü duyuyorum ve pişmanım" dedi. Ceren N.çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.