61SAAT HABER SERVİSİ - Türk-İş Trabzon İl Temsilciliği tarafından, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı ile ilgili bugün Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde bir basın toplantısı düzenlendi. Tertip komitesi adına konuşan Yol İş Sendikası Başkanı Gökhan Gedikli basın metnini okudu. 

“Emek Barış ve Demokrasi için Evet, Darbelere karşı Hayır için haydi 1 Mayıs’a başlığı ile yapılan basın açıklamasında Gedikli, “İşçiler, kamu emekçileri, emekliler, çiftçiler, işsizler, yoksullar, kadınlar, gençler, yoksulluğa sömürüye ve darbelere ‘hayır’ diyenler, eşit, özgür, adaletli, huzurlu ve demokratik bir Türkiye hedefleyenler çağrımız sizedir!” dedi. 

İNSAN ONURUNA YAKIŞMAYAN
Gerdikli, sözlerine şu şekilde devam etti: “bugün tüm dünyada işçiler, bir asır önce 8 saatlik çalışma uğruna canlarını veren emekçi kardeşlerini anmaya hazırlanırken, günümüzde hala pek çok ülkede, insan onurunu yakışmayan çalışma koşullarının var olmasına isyan ediyor. Emeğin uğradığı haksızlıklara karşı hep birlikte sesini yükseltiyor”
Çalışma hayatında sorunların devam ettiğine dikkat çeken Gedikli, “bugün de çalışma hayatında ki sorunlarımızın devam ettiğini görüyoruz. Bu sorunlar, yoksulluk, işsizlik, özellikle gençlerimizin işsizliği, gelir dağılımında ki adaletsizlik, kayıt dışı istihdam, vergide adaletsiz yapı, sosyal güvenlik, sendikasızlaştırma, sendikal örgütlenmede sıkıntılar, güvencesiz çalışma, iş kazaları sonucu meydana gelen ölümler, taşeron işçilik, kiralık işçilik ve kıdem tazminatı konusudur. 

ÖZELLEŞTİRME POLİTİKALARIYLA
Bütün bunlar yaşanırken, özelleştirme politikalarıyla kurumlarımız tek tek satılmakta, fabrikalar ya kapatılıp ya da sermayeye peşkeş çekilmeye devam edilmekte, halkın gerçek gündemi olan açlık, yoksulluk ve işsizlik adeta gözden kaçırılmaya çalışılmaktadır. 

Devleti küçültme adına başta eğitim, sağlık ve sosyal güvenlik olmak üzere kamu hizmetleri tasfiye edilmiş, paralı hale getirilmiştir. Giderek artan borçlarda tarım can çekişiyor. Esnaf kan ağlıyor, emekliler çile çekiyor, ücretler geriletiliyor, sosyal haklarımıza yönelik saldırılar devam ediyor” dedi. 

PAZARTESİ, CUMHURİYET CADDESİ
Gedikli sözlerini şu şekilde bitirdi: “Tüm bu olumsuzluklar karşısında 1 Mayıs daha da önemli hale gelmiştir. Bu anlamda 1 Mayıs’ı ilimizde hep birlikte emeğin, birlik, mücadele ve dayanışma günü olarak tüm renklerimiz ve farklılıklarımızın bir adada olacağı bir şekilde kutlayacağız. Buradan ilimizde bulunan tüm siyasi parti, sendika, sivil toplum örgütü ve halkımızın 1 Mayıs 2017 Pazartesi Saat 12:00’da Cumhuriyet Caddesinde eski TEDAŞ önünde buluşup, Meydan’da yapacağımız mitinge birlik ve dayanışma bayramımıza davet ediyoruz”