Fındıklı İlçe meydanında toplanan yaklaşık 150 kişilik grup Cumhuriyet Caddesi boyunca slogan atarak yürüdü. Merkez Mahallesi Tahiroğlu köprüsüne gelen gurup buradan araçlarla çalışmaların yapıldığı Arılı Vadisi Hara köyüne gitti. Dere yatağında iş makinelerinin çalışmasının yapıldığı yerde toplanan gurup pankart açarak ateş yaktı. Çadır kuran gurup çalışmalar sonlandırılıncaya kadar gece gündüz nöbet tutacaklarını kaydetti.
Grup adına açıklama yapan Derelerin Kardeşliği Platformu Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Gürkan, Arılı Deresi'nde sel ve taşkından koruma projesi adı altında bir proje gerçekleştirildiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Bu gördüğümüz derenin katlidir. Arılı Vadisi'nde 14 adet HES projesinin alt ayağıdır. Halkın tepkisi üzerine HES'leri yapamayanlar tarım arazileri zarar görür diye bir proje geliştirdiler. Projeden Rize Valiliğinin ve Fındıklı Kaymakamlığının haberi yok. DSİ ve şirket yetkililerin anlaşması sonucunda 2008 projesi devamı şeklinde yapıldığı söyleniyor. Ama gördük ki bir gün önceden yeni bir proje ortaya çıktı. Bu projeler 14 tane HES'in alt ayağı. Halkı Sudan uzaklaştırma anlamında dere ıslahı adı altında çalışma yapılıyor. Psikolojik olarak halkı Sudan uzaklaştırıyorlar."