Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yaklaşık 8 yıl önce yapılan ve 326 apartman ve binin üzerinde vatandaşın yaşadığı Bahçekent sitesinin batı yönüne bakan cephesinde zeminde kayma oluşması tedirginlik oluşturdu.

Site yöneticisi Engiz Gülbahar, Trabzon Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Ortahisar Belediyesi, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü başta olmak üzere birçok yere başvurarak çözüm aradıklarını ancak sorunlarına kimsenin el atmadığını söyledi. Gülbahar, “Bu insanlar burada dişinden, tırnağından artırdıklarıyla ev aldılar. Olası bir afette büyük sıkıntılar yaşamaktan korkuyoruz. Bir an önce burada önlem alınmalı” dedi.

5 YIL ÖNCE BAŞLADI

Gülbahar, 5 yıl önce daire duvarlarında çatlaklar meydana geldiğini ve bu durumu TOKİ’ye bildirdiklerini söyleyerek şunları anlattı: “Duvarlarımız çatlayınca durumu bildirdik.  Buraya geldiler ve inceleme yaptılar. Sonra zeminde bir sorun olduğunu anlayınca fore kazık çaktılar ve gittiler. Ancak sorun bitmedi. Bu inşaatları yaparken zeminden çıkardıkları hafriyatı buraya attılar. O günden beri sıkıntılar devam ediyor.”

300 AĞAÇ DİKTİLER

Toprak kaymasını engellemek için önlem almaya çalışan site sakinleri, söz konusu alan 300 ağaç dikti. Ancak ağaçlar da toprak kaymasına engel olmadı. Apartmanın altından su çıktığını da belirten Gülbahar, “Biz bu durumu mahkemeye taşıdık. Binalarımız büyük tehlike altında. Belediye buraya ruhsat verirken, neye istinaden verdi? Buradan çıkan toprağın nereye atıldığını sorgulamadılar mı? Buradaki akıntı Zağnos vadisine de müthiş derecede zarar verebilecek nitelikte” diye konuştu.

Gülbahar son olarak sözlerine şunları ekledi: “Bize bir yol göstersinler, biz elimizden gelen her yardımı yapmaya hazırız. Bedensel olarak da yapabileceğimiz bir şey varsa da yanlarında olacağız. Yeter ki buraya bir an evvel çare bulalım. Bu sıkıntıdan kurtulalım.”