Girişimcilik konusunda farkındalığı artırmak amacıyla, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği öncülüğünde, TOBB Kadın ve Genç Girişimci Kurulları tarafından 2011 yılından bu yana her yıl Kasım ayında İstanbul’da düzenlenen Geleceğin Gücü Girişimciler G3 Forum’un ikinci Anadolu toplantısı Trabzon’da gerçekleştirildi. Bu önemli organizasyona bölgenin tek vakıf üniversitesi Avrasya Üniversitesi akademisyenleri ve öğrencileri büyük ilgi gösterdi. Avrasya Üniversitesi’nin girişimci öğrencilerinin yenilikçi fikirleri ile oluşturdukları projeleri ve ürünleri gerçekleşen Forumda sergilendi. Stantta TÜBİTAK yarışlarına katılan Avrasya Üniversitesi’nin elektrikli arabası, bölge halkı ve girişimcileri için önemli olan  süt pastörizasyon makinesi, kablosuz elektrik sistemi, indiksüyonlu Isıtıcı ve yenilenebilir enerji çalışmaları, forumu ziyaret edenlerin ilgi odağı oldu.

*HİSARCIKLIOĞLU VE SABANCI AVRASYA’NIN PROJELERİNE HAYRAN KALDI

Avrasya Üniversitesi’nin büyük ilgi çeken standını ziyaret edenler arasında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ve İş Adamı Ali Sabancı’da vardı. Özellikle kablosuz elektrik sistemi ziyaretçilerin en çok ilgi gösterdiği sistem oldu. Avrasya Üniversitesi Öğretim Görevlisi Ferudun Keskin, Hisarcıklıoğlu ve Sabancı’ya sergilenen ürünler hakkında bilgi verdi. Keskin, kablosuz elektrik sistemimiz birkaç aydır geliştirmeye devam ettiğimiz bir sistemdir, bu sistem ülkemizde bir an önce geliştirilip çeşitli alanlarda kullanılması gerekir. Sistemi hızlı bir şekilde geliştirebilirsek ülkemizin gücüne güç katacağız. Teknik olarak şöyle anlatabiliriz; 12 voltluk doğru akımla çalışan sistemimiz 2.3 MHz frekanslı magnetik alan dalgaları oluşturarak, magnetik alan üzerine yüklenmiş enerjinin kablosuz olarak iletimini ve diğer bir halka üzerinden Faraday yasası aracılığıyla yeniden elektrik enerjisine dönüşümü üzerine çalışmaktadır. Ayrıca toplama halkasında doğrultucu devre kullanılarak yeniden doğru akıma dönüştürülmüştür. Böylece elde edilen elektrik doğru akım motorlarını ve pilleri şarj edecek yapıya kavuşmuştur. Araştırmalarımız kablosuz İHA aracı ve kablosuz elektrikli araba yolculuğu üzerine devam etmektedir, dedi. 

*SİSTEM SINIR KARAKOLLARINDA KULLANILABİLİR

Keskin, sistemin özellikle sınır Karakolları olmak üzere birçok alanda geliştirilerek kullanılabileceğini belirterek, tüm dünya bu sistem üzerine çalışıyor, bizler geç kalmamalıyız. Avrasya Üniversitesi olarak dönem sonuna kadar çalışmalarımızı 15 metre çapta kablosuz elektrik alanı oluşturmayı planlıyoruz. Örneğin Karakollarımızda gözetleme, mesafe belirleme, bomba tespiti yapma gibi alanlarda bu sistem kullanılabilir. Dronlar son yıllarda çok kullanılır hale geldi. Fakat bu tür hava araçlarının en büyük dezavantajı havada kalma süreleridir. Bu sistemi geliştirebilirsek hava araçlarını sınırsız bir şekilde havada kalmalarını sağlayabilir şarzlarını hiç karaya inmeden havada sağlayabiliriz. Ülkemiz için bu proje çok önemlidir dedi.
Avrasya Üniversitesi’nin projelerini hayranlıkla dinleyen TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ve TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı İş Adamı Ali Sabancı Üniversitenin yönetimini, akademisyenlerini ve öğrencilerini tebrik etti.

*MÜTEŞEBBİS ADAYLARI İŞADAMLARI VE AKADEMİSYEN MENTÖRLERLE FİKİRLERİNİ ZENGİNLEŞTİRDİLER

Etkinlik kapsamında 700’e yakın Karadenizli girişimci ve girişimci adayı, Türk iş dünyasının önde gelen temsilcileri ile bir araya geldi. Avrasya Üniversitesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Yavuz Özoran ve Prof. Dr. Ersan Bocutoğlu’nun da aktif görev aldığı forumda, Avrasya Üniversitesi öğrencilerinin mentörleri İş Kadını Hülya Ulusoy ve İş Adamı Tayfun Özer’de deneyimlerini katılımcılarla paylaştı. Bölge illerinden birçok akademisyen ve öğrencinin de katıldığı Forumda Avrasya Üniversitesi Öğretim Üyeleri müteşebbis adayları akademik açıdan zenginleştirmeye çalıştılar.

Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanlığı Başkan Danışmanı Prof. Dr. Ersan Bocutoğlu ise açıklamasında üniversitelerin eğitim-öğretim ve ar-ge gibi fonksiyonları yanında, sosyal hizmetler gibi modern  fonksiyonları da olması gerektiğine vurgu yaptı. Bocutoğlu, Avrasya Üniversitesi olarak G3 Geleceğin Gücü Girişimciler Toplantısında görev almaktan, Doğu Karadeniz Bölgesi ve Trabzon ilinde girişimciliğin geliştirilmesi faaliyetlerine destek olmayı bir soysal sorumluluk olarak kabul etmekteyiz. Avrasya Üniversitesi ilimiz ve bölgemizin daima emrindedir, dedi.