19 yıldır Türkiye'de üretilen Civic Sedan’ın 10'uncu neslinin satısına 8 Ekim'de başlandı.

Beyazlı Otomotiv Honda’nın da Trabzon’da Bayiliğini Çim–Art’tan devraldı. Söğütlü'deki Honda Beyazlı Plaza 18. nesil Honda Civic’in tanıtımı lansmanı gerçekleştirdi. Lansmana Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Genel Sekreteri Davut Çakır, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Akkaya, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Trabzon’un eski vekillerinden eski bakan Faruk Özak, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, spor siyaset ve iş dünyasından çok sayıda önemli davetli katıldı.

 Honda’nın Şeker Pınar’da ki Türkiye lansmanına video konferans yöntemi ile de bağlanılarak yeni Civic, hem Trabzon’da hem de Türkiye’ye tanıtıldı.  Honda Beyazlı Otomotiv'deki lansmanda Beyazlı Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Beyazlı dikkat çeken açıklamalar yaptı. 



Beyazlı, “Beyazlı otomotiv Nissanın yanına Honda’yı da ekledi. 1 ay oldu. Anlaştık, gayet iyi bir şekilde medeni bir şekilde. Başladık. Honda’nın Türkiye Lansmanı aslında bu... Şeker Pınar’da ki fabkirada bu şekilde organizasyon var. Bütün Türkiye’de bayiler oraya bağlanarak orada ki Japon başkanımızın konuşması ile birlikte lansmanı yapılacak. Yeni piyasaya girişi sağlanacak. Biz Türkiye’de ki etkinliğin bir parçası” dedi. 
Türkiye’de FETÖ terör örgütünün darbe girişiminin ardından yaşanan ekonomik daralmaya vurgu yapıldığında ise Beyazlı, “İşimiz bu. İşi devam ettirmek, pozitif olmak lazım. Zaman zaman bunlar olabilir. Ama ileriye doğru umutla bakmak lazım. Türkiye büyük ülke. İnsanlar yeniliklere açık. Alışveriş yapıyor. Biz de bunun bir parçası olmamız lazım” dedi.,




Temeli 1996 yılında atlan ve ilk modelini 1997 yılında üretmeye başlayan Honda Türkiye Fabrikası bantlardan inen yeni Honda Civic sedan premium, Elegance ve Executive adlı üç farklı donanım seviyesiyle satışa sunuldu.

GÜMRÜKÇÜOĞLU 'İYİ TASARLANMIŞ'

Beyazlı Otomotiv'in Honda lansmanında konuşan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ' Ben Mustafa Beyazlı'yı mecliste tanıdım, herkes ile iyi geçinen elini taşın altına koyan bir insan. 
O hayatını mesleğine de yansıtan bir insan. Çok taktir ediyorum. Honda iyi bir araç iyi tasarlanmış başarılarının devamını  diliyorum.  İyi bir araç iyi tasarlanmış güzel bir araç. Ben başarılarının divamını diliyorum Allah utandırmasın '



ÖZAK 'MİNNETTARIZ'

Eski Bakan Faruk Özak yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi  '15 Temmuz'u  çok şükür atlattık. Büyük bir badire atlattık. Çok şükür ezanımız dinmedi bayrağımız inmedi. Çok şehit verdik. Onlardan Allah razı olsun.
Türkiye artık büyük ve çok güçlü bir ülke. Gücümüz özel sektörden geliyor. Bu canlılık özel sektörümüz sayesinde. Onlara minnettarız. Ekonomide daralma var diyorlar büyüme hızımız, GSMH bakıldığında çok kötü değiliz. İnşallah birlikte daha iyi olacağız. 

Beyazlı iyi bir insan, iyi bir ticaret adamı. Bu işin de üstesinden geleceğine inancımız tam, şimdi diyorlar ki  Trabzon'da trafik büyük sorun. Trafik sorunun artmasının nedeni araç sayısının artmasıdır. Gelirimiz arttıkça araba sayısı artacak. Artmasa, vatandaş daha çok araba almayacak ve şehirde trafik sorunu olmayacak.



Demek halkımızın refah seviyesi artıyor ki araç alım sayısı artıyor ve yola ihtiyaç oluyor.

En fazla yatırım alan il Trabzon. En çok kamulaştırma Trabzon'a veriliyor. Hem bir taraftan refah seviyemiz artacak araba alacağız hemde yol yapacağız. İnşallah herşeyin üstesinden geleceğiz. Yeter ki halkımızın refah seviyesi artsın. Biz yolu da yaparız diğer istenilen her şeyi de. 


Ben müessesenin hayırlı olmasını diliyorum.'

Tanıtım lansmanı kokteyl ile son buldu.