Yapılan şenliğe Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Turgay Aras, Tonya, Düzköy ve Kürtün belediye başkanları ile çevre belde belediye başkanları, il genel meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Binlerce vatandaşın kemençe eşliğinde horon oynayıp, piknik yaparak eğlendiği şenlikte konuşan Vali Dr. Recep Kızılcık, her yıl geleneksel olarak yapılan bu tür etkinliklerin birlik ve beraberliğimizin artmasına katkı sağladığını, ülkemizin birlik ve beraberliğine kimsenin zarar veremeyeceğini söyledi.

Yayla şenliklerinin yöre kültürünün yaşatılması adına son derece önemli olduğunu belirten Vali Kızılcık, “Tonyalısı, Düzköylüsü, Vakfıkebirlisi, Beşikdüzülüsü, Şalpazarlısı ve Maçkalısı katılarak eğlenmeleri ve birlikte olmaları yöre kültürünün yaşatılması, birlik ve beraberliğimiz açısından son derece önemli. Burada bulunan hemşerilerime ve şenliği hazırlayanlara teşekkür ediyorum. Ortaya koyulan birlikteliğimizi hiçbir güç ve kuvvet bozamayacağını bilmeli. Tarihten gelen bu tür güzel özelliklerimizi yaşatmalıyız. Bu tür özellikler bizim kültürümüzü yaşatıyor. Burada rengarenk kıyafetler ile toplanan vatandaşlarımızın yılda bir kez de olsa bir araya gelerek eğlenmeleri son derece önemli. Yaylalarımızın özelliklerini, örf ve adetlerimizi koruyarak tahrip etmeden yaşatmalıyız. Bu güzel yaylalarımızı alternatif turizm destinasyonları olarak turizme kazandırılması gerekir” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta ise “Bölgenin ve yörenin bir insanı olarak sizlerin aranızda bulunmaktan dolayı son derece mutluyum. Ankara'da bir kardeşiniz olarak, bu kimliği onurlu bir şekilde taşıyarak hizmet etmek için elimizden gelen çalışmaları yapıyoruz. Biz sizlerin hizmetkarı olmaktan mutluluk duyuyoruz. Sizlere layık olabilmek için elimizden geleni yapacağız. Ben bu şenliği düzenleyen organizasyon komitesine, başta kaymakamımıza, belediye başkanımızı, dernek başkanımıza, tüm emeği geçenlere, en önemlisi burayı güzelleştiren sizlere çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Kızılcık ve Bakan Yardımcısı Balta Horon halkasına katılarak horon teptiler.