Sanat yaşamını Trabzon’da sürdüren ressam Meryem Şenol Sarı, İyi bir gözlemlemeyle insan hayatından tuvale aktardığı yaşam kesitleriyle ve özellikle portre tablolarıyla tanınmaktadır.

 

Sanatçı Trabzon, Samsun, Ankara ve İstanbul gibi sanatın soluk aldığı kentlerde 13 kişisel resim sergisi açtı. Yurdun birçok yerinde, Bosna Hersek, Gürcistan başta olmak üzere yurt dışında 50’ye yakın karma sergiye katıldı.

 

Milli Eğitim Bakanlığı, Bosna Hersek Türk Konsolosluğu, Sanko Sanat merkezi gibi kurum ve kuruluşlarda ve kişisel koleksiyonlarda eserleri bulunan sanatçı, Femin-Art Kadın Sanatçılar Derneği üyesidir.

 

14. Kişisel resim sergisini Türk Milletinin büyük önderi ve dünya lideri olan Atatürk’e ithaf eden sanatçı, sergisini “Atama Çiçekler” adı altında açıyor. 14 büyük boy (1,5m.x1m.) Atatürk tablosundan oluşan serginin diğer tabloları farklı ebatlarda ve yine Atatürk’e ithaf ettiği çiçek çalışmalarından oluşmaktadır.

 

Ressam Meryem Şenol Sarı’nın “Atama Çiçekler” adını verdiği ve 40 tablodan oluşan 14. Kişisel resim sergisi 11 Ocak 2012 tarihinde saat 17.30 da Devlet Güzel Sanatlar Galerisinde yapılacak açılış kokteyli ile birlikte sanatseverlerle buluşacak. Sergi 21 Ocak 2012 tarihine kadar açık kalacak.