Açılış öncesi Trabzon İl Müftüsü Veysel Çakı, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Gümrükçüoğlu, Trabzon Valisi Recep Kızılcık ve Trabzon Milletvekilli Faruk Nafiz Özak birer konuşma yaptı. Konuşmaların ardından kürsüye gelen Bakan İdris Naim Şahin, 34 yıl önce Araklı’da kaymakam olarak görev yaptığını hatırlatarak Trabzon’da bulmaktan mutlu olduğunu söyledi. Bakan Şahin “Araklı benim ilk göz ağrım. Her yer Trabzon denilse de hakikisi bir başka.

Trabzon’un kendisi gibisi yok. Dünyada 200’e yakın ülke var, bizim ülkemiz bizim toprağımız gibisi yok. Yaşasın Türkiye, yaşasın Türk milleti, yaşasın inancımız. Geçmişimiz bizlere bir köy, bir şehir, bir ülke, bıraktılar. Ne mutlu onlara ne de şanslıyız bizler. Aldığımız emaneti bizden sonraki nesillere eksiksiz daha iyi bir şekilde teslim ederiz. Öncelikli hedefimiz birlik içerisinde kardeşlik içerisinde yaşamaktır” dedi.

Konuşmaların ardından Taştepe Köyü Merkez Camisi ve Külliyesi ile sağlık ocağının açılışı yapılırken, ardından Başbakanlık Müşaviri Hasan Karabela, Bakan Şahin’e bir plaket takdim etti.