Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Siirt'e gelen Soylu'yu beraberinde AK Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu Üyesi Ethem Sancak ve AK Parti Siirt Milletvekili Yasin Aktay, İl Emniyet Müdürü Mustafa Tokyay, İl Jandarma Komutanı Albay Kemal Benek ile Vali Ali Fuat Atik'i ziyaret etti.

- "Bu milletin kendi elbisesini biçme seçimi"

Soylu, ziyaretin ardından İl Kültür Merkezinde katıldığı AK Parti Genişletilmiş İl Danışma Meclisi toplantısında yaptığı konuşmada, 2019 seçimlerinde Türkiye'nin geleceğinin belirleneceğini söyledi.

Konuşmasına, "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ne zaman siyaseti bırakırsa bende o zaman siyaseti bırakacağım." diyerek başladı. 

2019 yılında yapılacak seçimleri, "Bu milletin üzerine biçilmeye çalışılan bir elbiseye, bu milletin kendi elbisesini biçme seçimi" olarak niteleyen Soylu, şöyle konuştu:

"2019'da sadece sadece Cumhurbaşkanlığı hükumet sistemine bir Cumhurbaşkanı veya bir belediye başkanı veya meclis tablosu çıkarmayacak. Önümüze bir tablo ortaya koyacak özgür, zengin, güçlü bir Türkiye, demokrasiye sadakatiyle, hukukun üstünlüğüne ahdetmiş, gelişen, teknolojisini geliştiren insanlarının yarına öz güvenle bakan bir Türkiye'nin adımına karar vereceğimiz bir seçimin adıdır." 

"Biz ilk kez bu kadar dağın öteki tarafında bizim kucaklayabileceğimiz ve elimize alabileceğimiz inci tanesine yakınız." diyen Soylu, Türkiye'nin bugüne kadar büyük badireler atlattığını anımsattı.

- "Mesele millet meselesidir"

Soylu, önlerine engel olarak konulmaya çalışan başta terör, ekonomik kriz ve darbe girişimlerine rağmen hedeflerinden vazgeçmediklerini vurgulayarak, 2019'daki seçimler aşıldığı zaman Türkiye'nin bütün ülkelerin önünde saygıyla eğileceği bir konuma geleceğini işaret etti.

"Mesele sen ben meselesi değildir. Mesele millet meselesidir, biz olmak, davaya sahip çıkma meselesidir. 'Allah bizi nefsimize teslim olmaktan kurtarsın.' diye her gün dua etmeliyiz." ifadelerini kullanan Bakan Soylu, şöyle devam etti:

"2019'da mücadele edeceğimiz unsur, ne muhalif partilerdir ne de rakiplerimizdir. Kendi nefsimizi eğer mağlup edebilirsek mücadele millet nezdinde devam edecektir. Mücadele kendi içimizdedir. Kendimizi aşmak noktasındadır. Daha iyi bir noktaya gelebilme meselesidir. Yoksa bugüne kadar proje üretmeyen, milletin kardeşliğine bir katkı koymayan ne Kılıçdaroğlu'nun ne de bu belediyeleri her biri PKK örgütüne dayanak teşkil eden belediyelerimizi onlara araç haline getiren ve bizi birbirimize düşürebilmek için başka ülkelerin maşası olmaktan hiçbir şekilde imtina etmeyen HDP rakibimiz değildir."