61SAAT HABER SERVİSİ- Samet Emirzeoğlu

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Trabzon’un ihracat rakamlarıyla ilgili söylemlerine sitem eden DKİB Başkanı Hamdi Gürdoğan’ın açıklamalarına Ak Parti Trabzon Milletvekili Adnan Günnar cevap verdi
 
İHRACAT 5 MİLYAR DOLAR OLMALI
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Trabzon ziyaretinde şehrin ihracatıyla ilgili açıklamalarda bulunmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Trabzon’un yatırımlarla ilgili bizden birçok talebi var. Ancak şehrimizin ihracatı 1 milyar 341 milyon dolar. Bu rakam Trabzon’a yakışmıyor. Trabzon bu rakamı en az 5 milyar dolar yapmalı” ifadelerini kullanmıştı.
 
SORUNLAR ÇÖZÜLÜRSE YERİNE GETİRİRİZ
Bu açıklamaların üzerine Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Başkanı Hamdi Gürdoğan, Trabzonlu iş adamlarının yer temini konusunda sıkıntı yaşadıklarını ve bu nedenle şehirden uzaklaştıklarını söyledi. Gürdoğan, iş adamlarının problemlerinin çözüldüğü takdirde 5 milyar dolarlık taahhüdü sağlayabileceklerini ifade etti.
 
YATIRIM ADASI SORUNLARI ÇÖZECEK
Ak Parti Trabzon Milletvekili Adnan Günnar ise, 61saat’e yaptığı açıklamada, “Yer temini sorunu giderilmek için büyük uğraşlar verilen Yatırım Adası yapılıyor. Yer sorununu ve farklı sorunlar için iş adamlarımızın bugüne kadar yanında olduk. Her türlü teklif ve beklentilerin de yanındayız. Trabzon’a hizmet için başımızın üstünde taşırız. Ayrıca kendilerine de bundan sonra geliştirecekleri tüm önerilerde yardımcı oluruz” ifadelerini kullandı.