Kendi ile ilgili bir gelişmeyi okurlarına duyuran Öksüz, Yeni Şafak Gazetesi ile kendi iradesi sonucu yollarını ayırırken bunun sebebini de açıkladı.

Özellikle Trabzon’un yerel medya dünyasında birbirinin kuyusunu kazanların dostlarını arkasından hançerlediği bir dönemde Öksüz’ün etik ve namuslu duruşu umarız mesleğin bazı büyüklerine ders olur.

İhsan Öksüz daha yüksek ücret ile kendisine teklif edilen görevi niye kabul etmediğini açıkladığı yazısı aynı zamanda bir Anadolu Ajansı ekolünün ne denli sağlam bir kişilik de ortaya koyduğunu gösteriyor.

İhsan Öksüz’ün konu ile ilgili yazısı aynen şöyle;

Yeni Şafak’ta ne oldu?


5 yıldır Yeni Şafak gazetesinde spor yazarlığı yaptım.  Bizzat Nuri Albayrak’ın teklif ile… Bir süre önce gazetede beraber çalıştığım Kamil Anahar aradı ve “Ağabey, beni gazeteden aradılar. Küçüleceklerini, dolayısı ile yollarımızı ayırdıklarını söylediler. Haberin olsun” dedi.

Bir iki gün sonra gazeteden beni de aradılar ve “Ağabey, Kamil Bey’le yollarımızı ayırdık. Bize bir muhabir bulabilir misin?” diye sordular. O an uygun değildim. Sonra aramalarını söyledim. Nitekim bir müddet sonra yeniden aradılar.


Bu defa “Ağabey ‘bize bir muhabir bul’ dedik ama, sana şöyle bir teklifimiz var: Bize hem yazarlık hem muhabirlik yapar mısın? Üstelik ücretine zam yapacağız!” “Ne yapmamı istiyorsunuz?” dedim. Karşımdaki “Trabzonspor haberi, gündem, ara sıra fotoğraf ve yazarlık yapmanı istiyoruz. Uygun mu senin için?” karşılığı verdi.


“Elbette… Benim için çocuk oyuncağı…” deyince karşımdaki “Ağabey bizi büyük bir yükten kurtardın. İşimizi de kolaylaştırdın” cevabını verdi. Ama “Bir dakika, yaparım dedim ama, yapacağım demedim. Siz kadrolu elemanınızı çıkarıp bana onun işini yaptıracaksınız. Bu etik mi? Siz olsanız böyle bir teklifi kabul eder misiniz? Beni çıkarın, Kamil devam etsin. Ben bu teklifi kabul etmem.” dedim ve iş bitti.

Anlayacağımız Yeni Şafak’ta artık yazmayacağım. Olay benden kaynaklanmıyor. Ama yazdığım 5 yıl süresince ne gazeteden, ne Nuri Albayrak’tan kendilerini de eleştirdiğim halde, en küçük bir sitem bile duymadım. Hiçbir yazıma da müdahale edilmedi. Bunun da bilinmesini istedim…