İl Genel Meclisi Başkanı Haydar Revi ilk etapta Hayrat, Sürmene, Maçka, Çarşıbaşı, Arsin, Akçaabat, Merkez, Vakfıkebir ile Beşikdüzü ilçelerinde çocuk parklarının inşa edileceğini belirtti.

Trabzon il genel meclisi, Trabzon’da bir ilk daha imza attı.

İm Genel Meclisi Başkanı Haydar Revi, Trabzon kırsalında ilk kez uygulayacakları bir proje ile köylere çocuk parkı inşa edeceklerini ifade etti. Konu ile ilgili olarak bilgi veren Revi, çocuk parkı araç ve gereçlerinin temini için ihaleye çıkıldığını ifade ederek konu ile ilgilenecek girişimcilerin il özel idaresinden bilgi alabileceklerini ifade etti.

Revi, kırsal alanlard ada şehirdekine benzer çocuk parklarının yapımı için verilen kararın yıl sonu bitmeden hayata geçirileceğini de ifade etti. Revi yapılacak olan çocuk parklarının köy tüzel kişiliğine teslim edileceğini bakım ve onarımlarının da il özel idaresi tarafından yapılacağını belirtti.

Revi’nin verdiği bilgiye göre çocuk parkı yapılacak ilçe ve köyleri şunlar;

Hayrat; Pınarca, Sürmene; Küçükdere, Maçka;Yazlık, Çarşıbaşı;Kavaklı, Arsin;Yeşilköy, Akçaabat; Yeşiltepe, Vakfıkebir;Ballı, Beşikdüzü;Akkese, Merkez(Yavuzselim); Dolaylı

Köylerine çocuk parkı yapılacağını öğrenen köy muhtarları da bu uygulamadan son derece memnun kaldıklarını belirtti.

Revi, uygulamalın kırsal alanlarda yaygınlaştırılması konusunda kararlı olduklarını da belirtti.