Trabzon'un büyükşehir olması halinde beldelerinin mahalle statüsüne alınacağı iddiaları üzerine belde meydanında toplanan Çayırbağı sakinleri, ellerinde '7 ilçeden daha büyüğüz, ilçe olmak istiyoruz', 'Biz hazırız ya siz', 'Vekillerimizden destek bekliyoruz', '6 bin kişinin feryadı', 'Kalkınma kırsaldan başlar', 'Her şey Çayırbağı için' ve 'Çayırbağı için göreve' yazılı dövizler taşıdı. 'Mahalle değil ilçe olmak istiyoruz' şeklinde slogan atan yaklaşık 2 bin kişi, horon oynadı. Belde yaşayanları ilçe olmaları için imza kampanyası da başlattı. Horon halkasına yöresel kıyafetleriyle katılan kadınlar renkli görüntüler oluşturdu.

Trabzon'UN EN BÜYÜK BELDESİYİZ

Trabzon'un büyükşehir olması halinde beldenin kapanabileceğine dikkat çeken Çayırbağı Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Derviş Köroğlu beldenin nüfusunun 6 bine yaklaştığını ve ilçe yapılaması gerektiğini savundu. Derviş Köroğlu, 'Trabzon'un en büyük beldesiyiz. Dünya genelinde 23 bin kişinin Çayırbağı doğumlu olduğu bir gerçektir. Beldemiz tarihi geçmişi olan bir eğitim yuvasıdır. Çayırbağı'nın belde statüsünden mahalle statüsüne düşürülmesi içimize sinmemektedir. Bizler Çayırbağı'nın ilçe olma hakkını her yerde her zaman savunacağızö dedi.

BELEDİYEMİZİN KAPANMASI HALKI MAĞDUR EDECEKTİR

Çayırbağı Belediye Başkanı Ak Partili Hilmi Köroğlu da, 'İlimizin büyükşehir olması bizleri sevindirir ancak; belediyemizin kapanması halkımızı tamamen mağdur duruma düşürecektir. 6 bini aşkın belde nüfusumuzla ilçe olmayı hak ettiğimizi düşünüyorumö diye konuştu. Etkinliğe katılan Düzköy Bağımsız İl Genel Meclisi Üyesi Azmi Köroğlu da, her şeyin Başbakan'ın 2 dudağı arasında bittiğine dikkat çekerek, "Çayırbağı sesini çıkardı mı her yerden duyurur. Çayırbağı'nın ilçe olmasına tüm ilçeler razıdır. Çayırbağı'nın ilçe olmasında hiçbir kriter yoktur. Sadece Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın iki dudağı arasındadır. İnanıyorum ki Çayırbağı'nı mağdur etmeyecektir" dedi.

Konuşmaların ardından coşkulu kalabalık, olaysız bir şekilde dağılırken, belde meydanında kurulan bir masada toplanan imzaların Başbakanlığa gönderileceği öğrenildi.