Köroğlu, beraberindeki Çayırbağı beldesinde görevli mahalle muhtarları, dernek başkanları ve bazı partilerle Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında, Trabzon'un Düzköy ilçesine bağlı Çayırbağı beldesinin ilçe olması için bir dosya hazırladıklarını belirterek, dosyayı İçişleri Bakanlığı'na sunacaklarını ifade etti
Trabzon'un büyükşehir olması halinde beldenin kapanabileceğine dikkati çeken Köroğlu, beldenin nüfusunun 6 bine yaklaştığını anlatarak, şöyle konuştu:
"Çayırbağı, 5 mahallesi, sahip olduğu konum, nüfus yoğunluğu, bulundurduğu diğer imkanlar ile Karadeniz kırsalında en fazla nüfusa sahip olan beldedir. Trabzon'da büyükşehir projesi faaliyete geçtiğinde Merkez'de zaten 3 ilçe kurulacak. 4'üncü bir ilçe neden Çayırbağı olmasın. Beldemiz Trabzon'da birçok ilçeden daha fazla nüfusa sahiptir. Trabzon'umuzun en yüksek beldesi Çayırbağı ilçe olursa insanlarımız daha rahat yaşam standartlarına kavuşacak ve göç olmayacaktır"
Köroğlu, belde halkının tamamına yakınının ilçe olmak istediğini söyleyerek, beldenin ilçe olması için önümüzdeki Cumartesi günü yürüyüş yapacağını da sözlerine ekledi.