Cengiz Topel Havaalanı'nın sivil havacılığa açılmasının ardındanKocaeli ile Trabzon arasında karşılıklı uçak seferleri başladı. Önceki gün Kocaeli'nden Trabzon'a ilk uçak hareket ederken,Trabzon'dan kalkan tarifeli ilk sefer de 122 yolcusuyla Kocaeli'ne geldi. Yolcuların büyük bölümünün Yalova,SakaryaDüzce hatta İstanbul gibi çevre illerden olması dikkat çekti. 

Kocaeli-Trabzon Hattı 
Kocaeli-Trabzon arasında başlayan tarifeli seferler daha ilk günden büyük ilgi görmeye başladı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat ErgünKocaeli Valisi Ercan Topacave Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu,Cengiz Topel'den kalkan ilk uçakla Trabzon'a uçmuştu. Trabzon'dan Kocaeli'ne kalkan ilk uçak da çok sayıda yolcusuyla Kocaeli'ne geldi. 

Anadolu Jet'in Gelibolu Uçağı 
Trabzon Havaalanı'ndan saat 12.30'da kalkan Anadolu Jet'e ait Boeing 737-700 tipi uçak, Kocaeli'ne 122 yolcu taşıdı. Başkan Karaosmanoğlu ile bir gün önce ilk uçuşla Trabzon'a giden Kocaeli kafilesinden isimlerin de yer aldığı ilk Trabzon-Kocaeli uçuşu, normal hava şartlarında ve sorunsuz geçti. Trabzon-Kocaeli seferini yapan Gelibolu uçağında yolcular arasında aileler, öğrenciler ve iş adamları yer aldı. 

Çevre İllerden Yoğun İlgi 
Kocaeli ile Trabzon arasında başlayan tarifeli uçak seferlerinden vatandaşların memnuniyeti ise en üst düzeydeydi. Özellikle YalovaDüzceSakaryaZonguldak hatta İstanbul'dan yolcuların yer aldığı uçakta bulunan vatandaşlar, Cengiz Topel Havaalanı'nın sivil havacılığa açılmasında emeği geçen başta Bakan Ergün, Vali Topaca ve Başkan Karaosmanoğlu olmak üzere herkese teşekkür etti. 

Bursalı Öğretmen Aile 
Kocaeli ile Trabzon arasında başlayan karşılıklı seferleri oturdukları veya okudukları şehre yakınlığı, konforlu oluşu ve fiyatının çok makul olması nedeniyle tercih ettiklerini söyleyen yolculardan Şahin ailesi,Trabzon'dan Bursa'ya gitmek için Cengiz Topal Havaalanı'nı tercih edenlerden. Trabzon'da öğretmenlik yapan Yakup-Tuba Şahin çiftiyle 4 aylık oğulları Ahmet Emir, Trabzon-Kocaeli uçağının yolcuları arasında yer aldı. Ailece Bursalı olduklarını söyleyen Yakup-Tuba Şahin çifti, bundan sonra da tercihleriniİstanbul yerine Kocaeli Cengiz Topel Havaalanı'ndan yana kullanacaklarını dile getirdi. 

İstanbul Ve Zonguldak'tan Yolcular 
Trabzon'da okuyan Batuhan Çıdık, ailesinin Sakarya'da yaşadığını, kendisine çok yakın olan Cengiz Topel Havaalanı'nın açılmasından büyük memnuniyet duyduğunu söylerken, uçak yolcularından Mustafa Cemşah Akarsu, Muhammet Güzeldal, Murat Kaya ve Cüneyt Balcı, seferlerin sayısının artacağına inandıklarını söyledi. İstanbul Pendik'te oturan ve Trabzon'da okuyan Murat Kaya, Sabiha GökçenHavaalanı yerine Kocaeli Cengiz Topel Havaalanı'nı tercih ettiğini aktardı. 

Vatandaş Memnuniyeti Üst Düzeyde 
Yine Trabzon- Kocaeli hattındaki uçuşları tercih eden yolcular arasında Zonguldak'ta yaşayanların bulunması da dikkat çekti. Zonguldak Karadeniz Ereğlisi'nde yaşayan Süleyman Sırrı Çimşin ile Hasan Tahsin Keleş, Trabzon'dan Zonguldak'a gidişte İstanbul yerine Kocaeli'ni tercih ettiklerini ve Cengiz TopelHavaalanı'ndan uçuşların başlamasından duydukları memnuniyeti dile getirdi.